Slik motvirker du dårlig ånde

Dårlig ånde er et problem som de fleste opplever iblant, og som kan oppstå på grunn av dårlig tannhygiene eller av maten vi spiser. En vanlig misforståelse er at dårlig ånde kommer fra magen, men faktum er at dårlig ånde oftest er et resultat av dårlig munnhygiene. Her kommer vår guide til hvordan du best forebygger problemene og blir kvitt dårlig ånde.  

Hva er årsakene til dårlig ånde?

 

Den vanligste årsaken til dårlig ånde er bakteriebelegg rundt tennene eller på tungen. Det anses ikke være en alvorlig medisinsk tilstand, men det kan føles pinlig og plagsomt i tillegg til at det kan være et tegn på mer alvorlige problemer. Hvis du har langvarige problemer med dårlig ånde, kan du lide av halitose.  

Uansett om du tror at du har halitose (langvarige problemer), eller hvis du opplever å ha dårlig ånde under kortere perioder, kan du kan få hjelp med problemene hos tannlege eller tannpleier.

Kan dårlig ånde komme fra maten jeg spiser?

Naturlig blekning fungerar

 

   

Det er sjelden maten du spiser gir opphav til større problemer med dårlig ånde, men enkelte ingredienser som hvitløk, sterk ost og krydret mat kan påvirke ånden lenge etter at du har spist.

Alkohol, kaffe og reseptbelagte medisiner kan føre til munntørrhet, noe som også kan være en bidragende faktor til dårlig ånde. Bakterier trives bedre hvis du er tørr i munnen, det fører til at spyttet blir mer tregflytende og mister den rengjørende og beskyttende effekten. 

En annen årsak til dårlig ånde kan være røyking, som etterlater kreftfremkallende partikler i halsen og munnen. 

Hvordan kan jeg få bedre ånde?

 

Den beste metoden for å bli kvitt dårlig ånde er å gå direkte til kilden og behandle bakteriene som lever i munnen, spesielt på tungen og tennene. En effektiv rutine for munnhygiene er den eneste måten du kan holde unna de illeluktende bakteriene permanent. Her følger noen viktige steg:

 

1. Puss tennene 2 minutter morgen og kveld. Pass på at du også kommer til tennene lengst bak i munnen.
2. Rengjør tungen.

3. Skyll munnen (med fluor!).

4. Bruk mellomromsrengjøring (tanntråd eller Airfloss) for å gjøre rent mellom tennene.

   

En sonisk elektrisk tannbørste kommer til mellom tennene og lengst bak  

 

En komplett rutine for munnhygiene er det beste våpenet mot dårlig ånde. Philips elektriske tannbørster bruker sonisk teknikk som effektivt rengjør mellom tennene og lettere kommer til lengst bak i munnen. Med 62 000 pussebevegelser per minutt, presser den soniske teknikken vann og tannkrem inn mellom tennene og skaper mikrobobler som bryter opp plakk, fjerner misfarging og rengjører på dypet. Philips elektriske tannbørster fjerner på denne måten opptil 10 ganger mer plakk enn en manuell tannbørste.1

 

Det er ikke rart at mange opplever en friskere og renere følelse etter å ha pusset med en elektrisk tannbørste. De raske, sveipende bevegelsene fra en sonisk elektrisk tannbørste gir flere pussebevegelser på ett minutt enn det en manuell tannbørste gjør på en hel måned.

 

Philips soniske elektriske tannbørster varsler når det er på tide å bytte side, og når du sammenlagt har pusset i to minutter. De varsler også om du trykker for hardt og når børstehodet begynner å bli gammelt og behøver byttes ut. Alle disse egenskapene hjelper deg med å forbedre munnhygienen og skape friskere tenner og tannkjøtt.

 

Nå har du fått verktøyene for å skape en bedre børsterutine, forebygge problem med dårlig ånde og forbedre munnhelsen generelt. Her kan du lese mer om våre Sonicare elektriske tannbørster og finne den modellen som passer best for deg – fra den lommebokvennlige ProtectiveClean til luksusmodellen DiamondClean.

 

Ved bruk av Sonicare DiamondCleans elektriske tannbørster med Plaque Defense-børstehode sammenlignet med en manuell tannbørste.

image:read_more_diamondclean

Philips
Eltannbørster

Nettstedet vises best med den nyeste versjonen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.