Hvorfor må jeg riste maten i min Philips Airfryer?
Oppdatert 2022-06-17
Philips Airfryer bruker Rapid Air-teknologi, som lar luft sirkulere rundt maten. Hvis du rister maten, sikrer du at luften når alle kontaktflatene til maten.
Et par punkter å ta hensyn til:
- Hvis det er mer enn ett lag med ingredienser i kurven, eller hvis mange ingredienser berører hverandre (for eksempel pommes frites, snacks), er det nødvendig å riste halvveis i prosessen for å få et jevnt resultat
- Skjør mat skal ikke luftstekes i mer enn ett lag, ettersom risting kan skade den. Hvis du ikke rister, når ikke den varme luften de områdene der ingrediensene berører hverandre.
- Maten i kurven vil bli stekt, men noen områder vil ikke bli sprø. Ved å riste vil maten bli mer jevnt brunet og sprø over hele. Når du rister kurven, kan du også kontrollere fargen på ingrediensene. Dra kurven ut av apparatet ved hjelp av håndtaket, og rist den for å riste ingrediensene.
Slik rister du ingrediensene:
Trekk pannen ut av apparatet ved hjelp av håndtaket, og rist den. Kontroller at pommes frites er godt blandet sammen under risting – de nederste lagene skal være øverst og omvendt – slik at du får et jevnt resultat.
Merk: Du trenger bare å riste små ingredienser én gang. Risting oftere har ingen negativ effekt på sluttresultatet.
Merk: Du trenger bare å riste små ingredienser én gang. Risting oftere har ingen negativ effekt på sluttresultatet.