Vi tilbyr råd om tilvenning samt smakfulle, ferske oppskrifter og ideer til måltider som bidrar til å gi babyen en sunn start i livet.
Porsjoner Gir ca. 260ml, ca. 5 porsjoner (50g/porsjon), Koke-/steketid Dampetid: ca. 20 minutter
Ingredienser
- Selleri: 1⁄2 stilk (ca. 40 g)
- Tomat: 1 middels (ca. 130 g)
- Gulrot: 1⁄2 middels (ca. 40 g)
- Kokte kikerter: 40 g
- Godt kokte nudler: 50 g per porsjon
- Godt kokt puré av storfekjøtt: 50 g per porsjon
Fremgangsmåte
1 - Vask grønnsakene, og skrell og vask gulroten. Del deretter tomaten i to, og fjern frøene. Skjær grønnsakene i terninger på ca. 1 cm.
2 - Ta av lokket på kannen, og legg alle ingrediensene i kannen. Sett lokket på plass igjen, og lås det i riktig stilling.
3 - Ta av lokket på vannbeholderen, og hell vann i beholderen til det når nivået «20 min».
4 - Sett lokket på plass igjen, og lås det i riktig stilling. Trykk for å låse kannen i dampestilling.
5 - Sett dampetiden til 20 minutter. Dampingen starter og stopper deretter automatisk etter 20 minutter.
6 - Vri dampknappen tilbake til av-stillingen.
7 - Snu kannen på hodet, og legg deretter til de kokte kikertene (kok kikertene for seg selv).
8 - Plasser kannen på hovedenheten, og roter den deretter med klokken og lås den i stillingen for miksing.
9 - Miks tre eller fem ganger i 15 sekunder om gangen til du oppnår ønsket konsistens.
10 - Hell pureen i en bolle, og la den avkjøles før du serverer én porsjon med ca. 50 g kokte nudler og 50 g puré av storfekjøtt.
- Tips: Oppbevaring: Egnet for frysing
Trinn 1
Trinn 2
Trinn 3
Trinn 4
Trinn 5
Trinn 6
Trinn 7
Trinn 8
Trinn 9
Trinn 10