Kroketter med torsk og erter i Philips Airfryer med Guro Tvedten og Sebastian Dessen
Kroketter med torsk og erter i Philips Airfryer
Kroketter er en fantastisk måte å bruke rester av potetmos på. Man kan blande i mye forskjellig i potetmosen før man ruller blandingen til baller og steker dem. Her har vi valgt rester fra en torskemiddag og erter.
Koke-/steketid12 minutter
Airfryer
Ingredienser
Rester av potetmos
Rester av torsk
Erter
Parmesan
Pepper
Egg
Mel
Brødsmuler
Fremgangsmåte
1. Bland potetmosen, torsken, erter, parmesan og pepper sammen i en bolle. Rull til små baller på størrelse med en bordtennisball. Legg ballene på et lite brett eller tallerken smurt inn med olje og sett i fryseren i to timer. Dette er for at ballene skal holde formen mens de paneres.
2. Når ballene er fryst, dypp først i mel, så egg, så brødsmuler. Gjenta en gang til for en ekstra tykk skorpe. Legg krokettene forsiktig i Airfryer-kurven og stek på 180 grader i 12 minutter.
Bon apétit!
Tips: Lag en enkel, kald tomatsaus som dipp. Bland sammen hermetiske tomater, salt, pepper og olivenolje i en bolle og dypp krokketene i dippen.