0

Handlekurv

Det ligger for øyeblikket ingen varer i handlekurven din.

    Airfryer-oppskrift av: Sebastian Dessen

    Falafel i pita med baba ganoush og syrlig kålsalat i Philips Airfryer med Guro Tvedten

    Falafel i pita med baba ganoush og syrlig kålsalat i Philips Airfryer med Guro Tvedten og Sebastian Dessen

    Falafel i pita med baba ganoush og syrlig kålsalat i Philips Airfryer

    Slik lager du falafel i pita med baba ganoush og syrlig kålsalat i Philips Airfryer. Se hele oppskriften her!

    Koke-/steketid 15-20 minutter
    Sebastian Dessen
    Airfryer

    Ingredienser

    • 250 g kikerter, utvannet
    • 1 fedd hvitløk
    • 2 ss persille
    • 1 sitron, zest og juice
    • 1 ss olivenolje
    • Solsikkeolje

    Fremgangsmåte

    • 1. Legg kikertene i vann kvelden før og la stå over natten. Det er stivelsen i de rå kikertene som hjelper falafelen å holde seg sammen. Alternativt kan du bruke hermetiske kikerter sammen med en spiseskje hvetemel.
    • 2. Ha alle ingrediensene, unntatt olivenolje, i en blender eller food processor. Pulsèr slik at alt blir blandet jevnt. Når du kan klemme massen forsiktig sammen og den holder formen er den klar. Bland så inn olivenolje og la stå kaldt i kjøleskapet i en halvtime.
    • 3. Form massen til baller på størrelse med en bordtennisball. Pensle på eller dypp ballene i solsikkeolje og legg dem forsiktig ned i Airfryer-kurven.
    • 4. Stek falafelen på 180 grader i 15-20 minutter i Philips Airfryer til de er gylne og crispy.
    • Tips: Lag en enkel, kald tomatsaus som dipp. Bland sammen hermetiske tomater, salt, pepper og olivenolje i en bolle og dypp krokketene i dippen.
    Falafel i pita med baba ganoush og syrlig kålsalat i Philips Airfryer

    Baba ganoush:

    Ingredienser

    • 1 aubergine
    • 1 sjalottløk, finhakket
    • ½ fedd hvitløk, finhakket
    • 1 ss olivenolje
    • 1 knivspiss kajenne
    • 2 ss tahini
    • Sitronzest
    • Salt
       
    1. Bak auberginen hel i Airfryeren på 200 grader i 20 minutter. La den avkjøle seg litt før du skraper innholdet i en bolle. Ha i de andre ingrediensene og bland godt. Smak til med salt.
    2. Avkjøl i kjøleskapet i en halvtime før bruk.

    Syrlig kålsalat:

    Ingredienser

    • ¼ hodekål
    • 2 ss olivenolje
    • ½ ss hvitvinseddik
    • En klype salt
    • 1 ss sitronjuice
       
    1. Kutt kålen i tynne strimler. Ha de andre ingrediensene i et glass med lokk og rist godt. La kålen og dressingen stå separat i kjøleskapet, og rist dressingen igjen før du blander den med kålen rett før servering.

      Tips: Dette er en veldig allsidig oppskrift som godt kan blandes med andre ingredienser, som oliven, feta eller granateple.

    2. Varm pitabrødet i 2 minutter på 200 grader i Airfryeren. Fyll med falafel, baba ganoush og kålsalat.

    Det du trenger

    Oppskriftsappen NutriU

    Finn flere inspirerende oppskrifter til Airfryer i oppskriftsappen NutriU.

    Fylt med oppskrifter, tips og anbefalinger

    Alt fra frokost og mellommåltid til middag

    La deg inspirere, finn dine favorittoppskrifter

    Trinnvise instruksjoner for å bli en bedre kokk

    Abonner på nyhetsbrevet vårt

    100 kr i rabatt på ditt første kjøp i Philips' nettbutikk*.

    Eksklusive medlemstilbud og tidlig tilgang til salg.

    Nyheter om produktlanseringer og tips for en sunn livsstil.

    *

    Jeg ønsker å motta reklamebasert kommunikasjon basert på mine preferanser og atferd, om Philips' produkter, tjenester, arrangementer og kampanjer. Jeg kan enkelt melde meg ut til enhver tid !

    Nettstedet vises best med den nyeste versjonen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.