Slik lager du en kremet potetgrateng med herlig, gyllenbrun overflate i Philips Airfryer på mindre enn 20 minutter. Til denne oppskriften trenger du baketilbehøret til Airfryer. Se hele oppskriften her!
Porsjoner4-6,Koke-/steketid15-25 minutter
Airfryer
Ingredienser
1 stor gul løk
1 kg faste poteter
1 hvitløkfedd
1 ss finhakket timian
4 dl kremfløte
1 ss smør
2 dl revet Västerbottenost
Strøkavring
Salt og pepper
Fremgangsmåte
1. Stek løken i smøret til den er myk og begynner å få litt farge. Tilsett hvitløk og timian, og rør om. Tilsett fløten og la blandingen få et oppkok. Tilsett rikelig med salt slik at fløteblandingen nesten virker uspiselig.
2. Legg potetskiver i bakeformen og hell over den varme fløteblandingen. Rør rundt et par ganger og flat deretter ut alt. Strø over ost og et par spiseskjeer strøkavring
3. Legg bakeformen i Airfryer og tilbered i 15 minutter på 180 grader til potetene akkurat er møre og overflaten er gyllenbrun. Husk at tiden kan variere litt avhengig av type poteter og hvor tynne skivene er.