Lammecarrè med rotgrønnsaker og urtesmør i Philips Airfryer med Guro Tvedten og Sebastian Dessen
Lammecarrè med rotgrønnsaker og urtesmør i Philips Airfryer
Slik lager du lammecarrè med rotgrønnsaker og urtesmør i Philips Airfryer. Se hele oppskriften her!
Sebastian Dessen
Airfryer
Ingredienser
400 g lammecarrè, renskåret
200 g sellerirot
100 g kålrot
100 g persillerot
Timian, fersk
Rosmarin, fersk
50 g smør
½ ss solsikkeolje
Salt
Pepper
Fremgangsmåte
1.Ta ut lammecarrèen og la den stå i romtemperatur i en time før du steker den i Airfryeren. Mens kjøttet romtempereres, kutt rotgrønnsakene i like store biter og plukk urtene. Sett både grønnsaker og urter til side.
2. Krydre lammet godt med salt og pepper. Kjør det først på 200 grader i 6-8 minutter i Philips Airfryer. Dette er for å bygge opp en fin og jevn karamellisering av utsiden av lammet. Så sender vi temperaturen ned til 140 i Airfryeren og setter timeren på 8 minutter til. Mens lammet steker, smelt smør i en liten kjele, og ha i urtene. Kok opp til det freser, og ta av varmen.
3. Ta lammet ut av Airfryeren, og la det hvile i 15 minutter på skjærefjølen. Bland grønnsakene sammen med solsikkeolje, salt og pepper. Ha over i Airfryer-kurven, og bak grønnsakene på 180 grader i 12 minutter. Etter 6 minutter er det lurt å ta ut Airfryer-kurven og riste grønnsakene så de steker jevnt.
4. Hold grønnsakene varme i Airfryeren med «Hold varm»-funksjonen, og kutt lammet langs beinet. Ha gjerne litt havsalt på lammestykkene. Legg grønnsakene på tallerkenen, og legg lammet over. Ha på en skje med urtesmør og servèr straks.
Bon appétit!
Tips: Lag en enkel, kald tomatsaus som dipp. Bland sammen hermetiske tomater, salt, pepper og olivenolje i en bolle og dypp krokketene i dippen.