0

Handlekurv

Det ligger for øyeblikket ingen varer i handlekurven din.

    Lesetid: 4 Min

    Hvordan redusere matsvinn: Grønnsaksoppskrifter

     

    Hvis du leter etter måter å leve et mer bærekraftig, miljøvennlig liv på, er det viktig å forstå hvordan du kan minimere avfall, inkludert  hvordan du kan redusere matsvinn. Oppdag vår enkle guide til grønnsaksrester, som gir deg enkle grønnsaksoppskrifter som du kan lage for å unngå matsvinn.

    Hvilke deler av grønnsaksrester kan du faktisk bruke?


    Du kan bli overrasket over å oppdage at det faktisk er veldig lite som ikke kan brukes når det gjelder grønnsaksrester. Her er noen eksempler på deler av grønnsaker som kan brukes for å redusere matsvinn i hjemmet ditt:

     

    • Grønnsaksblader - dette inkluderer bladene av gulrøtter, vinstokker, søtpotet, mais og mer
    • Bruk stilken på brokkoli og blomkål også, ikke bare bukettene
    • Squash - frø og blomster
    • Ertebelger
    • Argurkskall

    Hva du kan bruke tiloversblevne grønnsaker til: en enkel guide til hvordan du bruker grønnsaksrester

    Hva du kan bruke tiloversblevne grønnsaker til: en enkel guide til hvordan du bruker grønnsaksrester


    Du vet nå at du kan bruke dem, men vet du hva du kan gjøre med brokkolistilker, ertebelger og andre grønnsaksrester? Vi er her for å hjelpe! Her er våre fem beste grønnsaksidéer for grønnsaksrester:

     

    1. Lag en hjemmelaget grønnsaksbuljong. Bruk potetskall, gulrotskall, selleritopp og mer.
    2. Dyrk dine egne grønnsaksplanter. Behold frøene, steinene og stiklingene til grønnsakene dine.
    3. Lag naturlige stoff-farger. Bruk rødbeter til rød, rødkål til blå med mere.
    4. Hold maur i sjakk. Agurkskall er et naturlig mauravstøtende middel.

    Det du trenger

    Slik bruker du rester av kokte grønnsaker: enkle oppskrifter på kokte grønnsaker


    Det er ikke bare restene fra tilberedningen av grønnsaker som kan brukes på nytt. Med våre topp 5 restemat-oppskrifter dekker vi hva du kan gjøre med rester av grønnsaker som allerede er kokt:

     

    1. Supper. Det mest åpenbare valget er å putte grønnsaksrestene dine i en blender av god kvalitet, som den du finner i vårt sortiment av blendere, og lage en lekker, sunn grønnsaksuppe.
    2. Paier. Putt grønnsakene i bakverk med litt kylling (eller på egen hånd!). Med litt béchamelsaus, urter og krydder, gir du grønnsaksrestene et nytt liv som pai.
    3. Bubble and squeak. Når du lurer på hva du kan gjøre med potetrester kan du lage denne britiske klassikeren. Legg avkjølte poteter og kål i kjøleskapet, og stek det dagen etter for en velsmakende, sprø rett.
    4. Pastaretter. Spis grønnsakene med varm pasta, eller bruk dem i en velsmakende grønnsakslasagne. Du kan til og med prøve å lage dine egne lasagneplater.


    Vi har nå gitt deg noen ideer til hva du kan gjøre med poteter og andre kokte grønnsaker med noen få enkle oppskrifter - pluss vist deg hvordan du bruker mer av grønnsakene du tilbereder - slik at du kan begynne å redusere matsvinnet ditt i dag.

    Abonner på nyhetsbrevet vårt

    100 kr i rabatt på ditt første kjøp i Philips' nettbutikk*.

    Eksklusive medlemstilbud og tidlig tilgang til salg.

    Nyheter om produktlanseringer og tips for en sunn livsstil.

    *

    Jeg ønsker å motta reklamebasert kommunikasjon basert på mine preferanser og atferd, om Philips' produkter, tjenester, arrangementer og kampanjer. Jeg kan enkelt melde meg ut til enhver tid !

    Nettstedet vises best med den nyeste versjonen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.