1
0

Handlekurv

Det ligger for øyeblikket ingen varer i handlekurven din.

    Lesetid: 7 Min

    Hvordan lage potetgull og andre grønnsakschips: En guide til å lage hjemmelaget chips


    Grønnsakschips: fargerike, deilige og den ideelle veganske festmaten. Enten du bruker rødbete, gulrot eller squash, med de riktige metodene og trinnene kan det være veldig enkelt å lage chips hjemme på kort tid. Når du vet hvordan du lager grønnsakschips selv, er de den perfekte snacksen for både barn og voksne. I tillegg kan hjemmelagde grønnsakschips være sunnere enn potetgull fra butikken.

     

    Dette er vel og bra, men vær forsiktig - så snart gjestene dine har fått smaken på dem, vil de sprø chipsene være borte på kort tid! Les videre for å finne ut hvordan du lager sunne grønnsakschips på tre måter: i ovnen, i mikrobølgeovnen eller ved å bruke en airfryer.

    Hvordan lage chips: forberedelse

     

    Hva gjør du hvis du liker grønnsaker, men ikke vil tilby rå grønnsaker til gjestene dine i et middagsselskap? Vel til å begynne med, ikke få panikk! Vi har satt sammen en enkel oppskrift på grønnsakschips (eller tre!) som du kan lage hjemme.

     

    Trinn 1: Kjøp favorittrotgrønnsakene dine - jo mer fargerike, jo bedre.

     

    Det finnes en rekke grønnsaker som er perfekte for å lage hjemmelagde grønnsakschips, inkludert:

     

    • Rødbete
    • Gulrot
    • Pastinakk
    • Kålrot  

     

    Hvis du ikke liker utvalget i butikken, kan du eventuelt sjekke lokale bondemarkeder for alternativer. Du kan lage overraskende gode grønnsakschips ved å bruke grønnkål, squash eller søtpotet.

     

    Trinn 2: Tenk på krydderet du vil bruke til dine hjemmelagde grønnsakschips

     

    Før vi viser deg hvordan du lager grønnsakschips i mikrobølgeovnen, stekeovnen eller i en airfryer, trenger du også noen ekstra ingredienser sammen med grønnsakene dine. Disse inkluderer:

     

    • Salt
    • Pepper
    • Krydder og urter etter eget valg
    • Karve, fennikel, rosmarin eller chilipulver fungerer bra til denne sprø snacksen

     

    Så lett er det - to enkle trinn for å plukke ut ingrediensene til hjemmelagde grønnsakschips. Nå er det på tide å vise deg hvordan du lager grønnsakschips på tre måter.

     

    Tips: Hvis du vil at chipsene dine skal ha litt crunch, kan du bruke olivenolje for å gjøre dem sprøere. Olivenolje inneholder forskjellige umettede fettsyrer, som utfyller et balansert kosthold godt, og blandes perfekt inn når det gjelder smak. Alternativt vil vi også gi deg et godt tips senere om hvordan du lager grønnsakschips uten, eller med veldig lite, fett.

    Hvordan lage grønnsakschips i ovnen

    Hvordan lage grønnsakschips i ovnen

     

    Hvis du vil lage grønnsakschips selv, kan ovnen være et godt valg. Her er vår enkle guide for å lage hjemmelagde grønnsakschips i ovnen.

     

    Du trenger:

     

    • Ingredienser (som ovenfor)
    • Potetskreller
    • Tørkepapir
    • Bolle
    • Stekebrett

     

    Slik gjør du det:

     

    1. Skjær først grønnsakene dine i tynne skiver med en potetskreller.
    2. Fordel skivene på kjøkkenpapir, og dryss med en klype salt.
    3. Klem skivene med et annet papirhåndkle for å absorbere så mye fuktighet som mulig.
    4. Ha grønnsakene i en bolle, dryss over litt olivenolje og bland godt.
    5. Forvarm ovnen til 160° C.
    6. Legg skivene i ett enkelt lag på et stekebrett i ovnen.
    7. Stek grønnsakschipsene dine i mellom ti og tjue minutter, eller til de har blitt sprø. Sørg for å holde øye med tiden! Kontroller regelmessig gjennom ovnsvinduet. Hvis chipsene ruller opp og mørkner i kantene, er det et godt tegn på at de er ferdige.
    8. La dem avkjøle og dryss dem med urter etter eget valg. Ferdig!

    Det du trenger

    Hvordan lage grønnsakschips i mikrobølgeovnen

     

    Det kan komme som en overraskelse, men grønnsakschips kan også lages i mikrobølgeovnen! Slik gjør du det.

     

    Du trenger:

     

    • Ingredienser (som ovenfor)
    • Isvann
    • Kjøkkenpapir
    • Bolle
    • Flat tallerken som tåler mikrobølgeovn.

     

    Slik gjør du det:

     

    1. Legg grønnsakskivene i isvann i ti til femten minutter.
    2. Skyll under kaldt vann - dette er et spesielt viktig trinn for å lage hjemmelagde grønnsakschips fra grønnsaker som inneholder mye stivelse, for eksempel pastinakk eller søtpoteter. Jo mer stivelse som skylles av, desto sprøere blir chipsene.
    3. Tørk grønnsakene grundig med kjøkkenpapir.
    4. Bland grønnsakene dine med olivenolje og krydder i en bolle.
    5. Dekk din mikrobølgeovnsikre tallerken med kjøkkenpapir og fordel grønnsakskivene i ett lag oppå.
    6. Sett dem i mikrobølgeovnen og stek dem sprø.

     

    Hvis du lager grønnsakschips i mikrobølgeovnen, vær oppmerksom på at hvert lag må kjøres flere ganger. For eksempel:

     

    • For søtpoteter, legg ett lag i mikrobølgeovnen i tre minutter. Snu dem deretter og stek på halve watten i ett minutt. Gjenta dette trinnet, snu hver gang til de blir brune og sprø.
    • Hvis du vil vite hvordan du lager rødbetechips, anbefaler vi å steke dem i to minutter. Igjen, snu dem og stek deretter på halv watt i ett minutt om gangen, snu dem regelmessig til de er sprø.

    Hjemmelaget chips i airfryer


    For å lage grønnsakschips selv, uten eller med lite olje, er en airfryer  som for eksempel Philips Airfryer fra Viva Collection  din beste venn. Med den kan du enkelt lage deilige grønnsakschips som du kan spise med god samvittighet! I motsetning til ovner, lar en airfryer deg endre stekestyrken med et tastetrykk.

     

    Twin TurboStar -teknologien til Philips Airfryer  er designet for å fjerne fett fra maten din og fange alt i fettreduksjonsenheten for enkel avhending. På denne måten kan du tilberede mat med opptil 90% mindre fett sammenlignet med en tradisjonell frityrgryte, og lage sprø grønnsakschips selv - nesten uten fett eller olje.

     

    For å lage chips i airfryer, følg denne enkle, sunne oppskriften på grønnsakschips:

     

    1. Legg først de tynne grønnsaksskivene i saltet vann i tretti minutter. Som nevnt ovenfor er dette trinnet spesielt viktig for grønnsaker med et høyt stivelsesinnhold. Hvis du lager hjemmelagde grønnsakschips med squash, grønnkål eller noe lignende, kan du hoppe over dette trinnet.
    2. Tørk, smak til med krydder og urter, og legg grønnsakene i airfryeren i høyst fire lag.
    3. Grill dem ved 80° C i 20 til 25 minutter. Rist kurven hvert femte minutt for å forhindre at chipsene fester seg til hverandre.
    4. Når grønnsakene dine har tørket ut, øker du temperaturen til 200° C de siste fem minuttene for å gi grønnsakschipsen det siste kicket. De vil være himmelsk sprø og velsmakende – perfekt for å virkelig imponere festgjestene, eller beholde for deg selv!

     

    Nå som vi har vist deg hvordan du lager gulrotchips, potetchips og andre typer hjemmelagde grønnsakschips på 3 superenkle måter, er det på tide å lage disse smakfulle, næringsrike snacksene!

    Oppdag mer

    Få en velkomstgave med 100 kr rabatt*

    Registrer deg for å ta del av:

    En velkomstgave med 100 kr rabatt*

    Eksklusive tilbud og tidlig tilgang til salg

    Oppdateringer om Philips innovasjoner og tips for en sunn livsstil

    *

    Jeg ønsker å motta kampanjekommunikasjon – basert på preferanser og forbrukeratferd – om produkter, tjenester, arrangementer og kampanjer fra Philips. Du kan enkelt avslutte abonnementet når som helst.

    Nettstedet vises best med den nyeste versjonen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.