0

Handlekurv

Det ligger for øyeblikket ingen varer i handlekurven din.

    Lesetid: 4 Min

    Hvordan lage hjemmelagde lasagneplater


    Det er en rekke fordeler med å lage lasagneplater fra bunnen av - fra å være i stand til å kontrollere ingrediensene du putter i maten du spiser, til at de er enkle å lage og ikke krever ekstra lagringsplass. Les videre for å finne ut hvor enkelt det er å lage lasagneplater selv hjemme.

    Hvordan lage lasagneplater: oppskrift på ferske lasagneplater


    Å lage pasta fra bunnen av er enklere enn du tror - og hjemmelagde ferske pastaplater er ikke annerledes. Her er vår enkle guide til hvordan du lager dine egne lasagneplater for å lage smakfulle, familievennlige pastaretter hjemme. Her er hva du trenger:

    Utstyr::

     

    • Gaffel
    • Deigskrape
    • Kjevle eller pastamaskin
    • Konditorkniv


    Ingredienser:

     

    • 275 g pastamel eller durumhvete  (du kan også bruke vanlig hvetemel)
    • 3 store egg
    • En klype salt
    • Vann

    Slik lager du lasagneplater for hånd:

    Slik lager du lasagneplater for hånd:

     

    1. Legg melet på en arbeidsflate. Lag en grop i midten, knekk eggene i gropen og tilsett saltet.
    2. Bruk en gaffel til å piske eggene. Ta sakte det omkringliggende melet inn for å lage en rennende røre.
    3. Bruk en skrape for å blande inn det resterende melet. Trekk den mot midten inn i den rennende røren. Hvis deigen er for stiv er det bare å tilsette vann. Tilsett en spiseskje om gangen etter behov.
    4. Når deigen danner en ball, elt den i omtrent 10 minutter. Elt til den blir glatt og myk.
    5. Form deigen din til en ball og legg den i en bolle. Dekk bollen med film og avkjøl i kjøleskapet i 30 minutter til 1 time.
    6. Del deigen i tre like store deler. Bruk en kjevle til å flate ut deigen din, snu den regelmessig til den når en tykkelse på 1 mm.
    7. Bruk en konditorkniv til å skjære ut rektangulære plater. Det beste med å lage hjemmelagde lasagneplater er muligheten til å kutte dem til å passe den ildfaste formen din perfekt.
    8. La lufttørke i ca. 30 minutter. Legg platene på et rent, melete kjøkkenhåndkle for å tørke.

    Det du trenger

    Hvordan lage lasagneplater med en pastamaskin:

     

    1. Følg trinn 1 - 5 ovenfor.
    2. Del deigen i tre like store deler. Stryk deigen med mel og før den gjennom pastamaskinen.
    3. Dryss med mer mel, brett og før deigen gjennom maskinen igjen. Fortsett å føre deigen gjennom maskinen til den er jevn og ikke lenger klebrig.
    4. Juster pastamaskininnstillingen. Gjenta de to trinnene ovenfor til deigen din er en lang stripe med ønsket tykkelse.
    5. Skjær den lange stripen i plater. Tilpass dem til den ildfaste formen.6. Legg platene på et melete kjøkkenhåndkle. La tørke i 30 minutter.

     

    Tips: Du kan gjøre prosessen med å lage lasagneplater fra bunnen av lettere for deg selv med en pastamaskin av høy kvalitet som gjør det harde arbeidet for deg. Philips Pasta- og nudelmaskin blander, elter og presser ut deig til ønsket form automatisk, på så lite som 10 minutter. Enda bedre, du kan enkelt tilpasse den med forskjellig mel, oljer og krydder for ekstra smak.

     

    Når du har fulgt oppskriften på ferske lasagneplater, trenger du bare å sette sammen din favoritt lasagnerett, enten det er klassisk biff eller en velsmakende grønnsakslasagne. Og så enkelt er det! Med vår enkle guide har du nå alle trinnene du trenger for å kunne diske opp med noen fantastiske hjemmelagde lasagneplater.

    Abonner på nyhetsbrevet vårt

    100 kr i rabatt på ditt første kjøp i Philips' nettbutikk*.

    Eksklusive medlemstilbud og tidlig tilgang til salg.

    Nyheter om produktlanseringer og tips for en sunn livsstil.

    *

    Jeg ønsker å motta reklamebasert kommunikasjon basert på mine preferanser og atferd, om Philips' produkter, tjenester, arrangementer og kampanjer. Jeg kan enkelt melde meg ut til enhver tid !

    Nettstedet vises best med den nyeste versjonen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.