0

Handlekurv

Det ligger for øyeblikket ingen varer i handlekurven din.

    Lesetid: 7 Min

    Vegetarlasagne: 3 enkle, kjøttfrie lasagneoppskrifter du kan prøve hjemme


    Flere og flere prøver å kutte ned på kjøttforbruket i disse dager, og det er mange gode grunner til å gjøre det. To av hovedårsakene er: å beskytte miljøet og forbedre helsen. Trikset når det gjelder å tilpasse seg denne nye livsstilen er å gjøre endringer som vil holde seg over tid. For å gjøre det å spise mindre kjøtt tiltalende på lang sikt, er det viktig å finne plantebaserte måltider du virkelig liker.

     

    For å hjelpe deg med å gjøre nettopp det, har vi satt sammen tre forskjellige vegetarvarianter av en av de mest populære kjøttrettene: lasagne. Hvis du ønsker å lage deilige måltider og forbedre helsen din, er vegetariansk lasagne veien å gå. Les videre for å finne ut hvordan du lager sunn vegetarlasagne som smaker like godt som originalen.

    Lage fersk pasta til en vegetarlasagne-oppskrift

     

    Når du vil lage en nydelig grønnsakslasagne, er det alltid verdt å lage fersk pasta.  Visste du det? Dette trenger ikke være så tidkrevende som det høres ut som! Det finnes moderne kjøkkenløsninger som gjør prosessen utrolig enkel, for eksempel en Philips pastamaskin, som er utstyrt med en spesiell formingsskive som lager perfekte, hjemmelagde lasagneplater på så lite som 10 minutter.

     

    Slik lager du hjemmelagde lasagneplater med en pastamaskin:

     

    1. Etter å ha hvilt deigen din, del den i tre like store deler. Hold to porsjoner dekket med et håndkle mens du flater ut en porsjon deig til et tilnærmet rektangel.
    2. Husk å mele deigen din før du passerer den gjennom den bredeste innstillingen på pastamaskinen.
    3. Når deigen har blitt presset ut, former du den tilbake til et tilnærmet rektangel før du meler den igjen, bretter den i to og lar den gå gjennom maskinen enda en gang.
    4. Gjenta denne prosessen til deigen er glatt og ikke lenger klebrig. Ha alltid ekstra mel i nærheten, slik at du  kan mele lasagneplatene dine før du sender dem gjennom maskinen. Ikke glem: brett deigen i to hver gang.
    5. Endre nå til den midterste innstillingen på pastamaskinen, eller reduser mellomrommet mellom rullene manuelt, før du igjen lar deigen passerer gjennom maskinen. Nå trenger du ikke lenger å  brette deigen etter at den har blitt presset ut.
    6. Gjenta dette trinnet for alle tre porsjonene deig, og flytt deretter til den tynneste innstillingen på maskinen eller til pastaplatene er omtrent 7-8 cm brede og 1 mm tykke.

     

    Slik lager du hjemmelagde lasagneplater med en kjevle:

     

    1. Del deigen i tre like store deler. Ta en porsjon og rull den ut før du roterer den en fjerdedel av veien rundt og ruller den ut igjen. Gjenta denne prosessen for å oppnå en jevn tykkelse.
    2. Skjær pastaen din i plater som passer til størrelsen på den ildfaste formen du vil lage lasagnen i.

     

    Tips: Enten du bruker kjevle eller pastamaskin, la lasagneplatene lufttørke på et melet kjøkkenhåndkle i omtrent en halv time.

     

    Nå er du klar for fyllet!

    Oppskrift på vegetarlasagne med squash

     

    Hvis du leter etter en oppskrift på  en enkel vegetarlasagne, trenger du ikke lete lenger enn en lasagne med ”butternutt”-gresskar, en fargerik vintersquash. Denne velsmakende grønnsaken er en god kjøtterstatning, og dens livlige farge vil gi retten din en visuell "wow" -faktor.

     

    Ingredienser:

     

    • Et stort butternut-gresskar (kuttet i terninger)
    • 1 løk
    • 2 hvitløksfedd
    • 75 g sopp
    • 2 bokser hakkede tomater
    • 1 ss frisk timian (hakket)
    • 23 g smør
    • 3 ss mel (mer hvis det trengs)
    • 1,1 liter melk
    • 90 g parmesanost (revet)
    • 500 g lasagneplater

     

    For å gjøre lasagnen vegansk, bytt ut smør og parmesan med et meierifritt alternativ, og bruk mandelmelk.

     

    Slik gjør du det:

     

    1. Tilsett olje, løk, hvitløk, sopp, hakkede tomater, timian og butternut-gresskar i en kjele og smak til med salt og pepper.
    2. La det småkoke på svak varme i 20-30 minutter til grønnsakene er møre.
    3. Lag nå sausen. Smelt først smøret sakte og tilsett melet spiseskje etter spiseskje til det blir en deig. Kok dette i ca. 2 minutter på lav varme og tilsett deretter melken gradvis mens du visper forsiktig.
    4. Når alt er ferdig, legg grønnsaksblandingen, béchamelsausen og pastaplatene lagvis i den ildfaste formen, til du når toppen eller slipper opp for ingredienser.
    5. Dryss med parmesan og stek på 200°C i 45 minutter, eller til retten er gyllenbrun.

    Oppskrift på lasagne med aubergine

     

    Leter du etter en velsmakende vegetarlasagne med aubergine? Her er favoritten vår:

     

    Ingredienser:

     

    • 5 hvitløksfedd
    • 2 store auberginer
    • Olivenolje  - nok til å dekke auberginen
    • 1 stor løk
    • 75 g sopp
    • 1 ss timian
    • 90 g parmesanost
    • 1 kopp ferske basilikumblader
    • Béchamelsaus
    • Ferske lasagneplater

     

    For å gjøre din grønnsakslasagne vegansk, bytt parmesanen ut med et meierifritt alternativ.

     

    Slik gjør du det:

     

    1. Skjær auberginen i skiver, dekk med olivenolje, smak til med salt og pepper og stek til den er myk og mør.
    2. Mens du gjør det, steker du løk, hvitløk, sopp og urter i en panne til alt er mykt.
    3. Følg oppskriften ovenfor for béchamelsausen.
    4. Bruk løk- og soppblandingen som ditt første lag, tilsett deretter den stekte auberginen, béchamelsausen og pastaen.
    5. Fortsett lagvis til du når toppen av den ildfaste formen og dryss deretter med parmesan
    6. Stek i cirka 30 minutter ved 200° C , eller til auberginelasagnen er gjennomstekt.

    Det du trenger

    Oppskrift på grønnsakslasagne med rødbeter

     

    Selv om rødbeter kan virke som et uvanlig valg for en grønnsakslasagne, er den like næringsrik som deilig og morsom for hele familien. Prøv det med denne oppskriften:

     

    Ingredienser:

     

    • 6 mellomstore rødbeter
    • Olivenolje – nok til å dekke rødbetene
    • Salt og pepper
    • En klype muskat
    • ½ ts hver av røkt paprika, spisskummen og  cayennepepper
    • 20 g friske urter
    • Béchamelsaus
    • Ferske lasagneplater

     

    Du kan bruke hvilke som helst urter du har for hånden, men persille, koriander og gressløk fungerer spesielt godt.

     

    Slik gjør du det:

     

    1. Stek rødbetene i ovnen med olivenolje og krydder i 40 til 45 minutter, la dem avkjøle, fjern skinnet og skjær dem i skiver.
    2. Lag béchamelsausen som ovenfor.
    3. Lagvis arranger sausen, rødbetskivene, en håndfull parmesan og pasta til du er på toppen av den ildfaste formen.
    4. Dekk til med mer saus og parmesan og stek i 40 minutter til pastaen er myk.

    Sideretter uten kjøtt


    Vil du ha et mer balansert og sunt kosthold? Hvis du leter etter plantebaserte sideretter som passer til lasagne med grønnsaker, kan du vurdere å lage noe med en annen tekstur for å legge til litt variasjon.
     
    Sprøstekte grønnsaker er ideelle, men for å sikre at de forblir sprø og fri for overflødig fett, bruk en airfryer som Philips Airfryer XXL, som skaper en sprøstekt tekstur uten å kreve for mye fett. Den er den eneste airfryeren med fettreduserende teknologi som fjerner og fanger opp overflødig fett.
     
    Nå som du har tre enkle oppskrifter på sunn grønnsakslasagne, kan du selvsikkert diske opp med sunne, kjøttfrie favoritter for familien din på null og niks!

    Abonner på nyhetsbrevet vårt

    100 kr i rabatt på ditt første kjøp i Philips' nettbutikk*.

    Eksklusive medlemstilbud og tidlig tilgang til salg.

    Nyheter om produktlanseringer og tips for en sunn livsstil.

    *

    Jeg ønsker å motta reklamebasert kommunikasjon basert på mine preferanser og atferd, om Philips' produkter, tjenester, arrangementer og kampanjer. Jeg kan enkelt melde meg ut til enhver tid !

    Nettstedet vises best med den nyeste versjonen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.