0

Handlekurv

Det ligger for øyeblikket ingen varer i handlekurven din.

    Oppskrift: Semulekake med pistasjnøtter

    Semulekake med pistasjnøtter

    Semulekake med pistasjnøtter

    Dette er en velduftende kake laget med en enkel røre tilsatt fyldig rosevann, kardemomme og sitronaroma. Den består av semulegryn, mandelmel og kvernede pistasjnøtter, som gir en tett, bløt kake med hjemmelaget sirup dryppet over. Server den som en deilig dessert etter en søndagsmiddag, eller nyt den som en deilig ettermiddagsgodbit med en kopp te. Til denne oppskriften trenger du en rund kakeform på 20 cm.

    Kjøkkenmaskin

    Ingredienser

    • 120 g pistasjnøtter, skrellet
    • 0,5 ts malt kardemomme
    • 100 g mandelmel
    • 120 g semulegryn
    • 1 ts bakepulver
    • 1 klype salt
    • 280 g mykt smør
    • 300 g sukker
    • 4 middels store egg
    • 1 ts revet sitronskall
    • 1 ss sitronsaft, ferskpresset
    • 2 ss rosevann
    • 0,5 ts vaniljeekstrakt
    • 70 g sukker (til sirupen)
    • 90 ml rosevann (til sirupen)
    • 150 ml sitronsaft, ferskpresset (til sirupen)
    • 60 g melis (til sirupen)
    • 0,5 ts malt kardemomme (til sirupen)
    • Noen pistasjnøtter, grovhakket (til garnering, valgfritt)
    • Roseblader (til garnering, valgfritt)

    Fremgangsmåte

      1
    • Trinn 1: Ha pistasjnøttene og kardemommepulveret i foodprosessoren og bland til alt er finmalt. Ha det over i en middels stor bolle, tilsett mandelmel, semulegryn, bakepulver og salt, og bland godt. Sett til side.
    • 2
    • Trinn 2: Tilsett mykt smør og sukker i bollen, sett på vispen og start apparatet på hastighet 3 i 2 minutter. Tilsett eggene gradvis, ett om gangen, og fortsett å blande på hastighet 8 i ytterligere 2 minutter til alt er godt blandet i en glatt røre.
    • 3
    • Trinn 3: Tilsett den malte pistasjblandingen, sitronskall, sitronsaft, rosevann og vaniljeekstrakt i eggesmørblandingen, sett på vispen og start apparatet på hastighet 1 i 2 minutter. Ikke bland for mye.
    • 4
    • Trinn 4: Hell kakerøren over i en smurt, rund kakeform. Bak semulekaken i forvarmet ovn ved 180 °C i 55 minutter med over- og undervarme, uten vifte.
    • 5
    • Trinn 5: I mellomtiden tilbereder du sirupen ved å blande sukker, rosevann og sitronsaft. Spar 2 ss sitronsaft og 1 ss rosevann til glasuren. Når kaken er ferdigstekt, heller du sirupen over og lar den hvile i formen i minst 8 timer eller over natten.
    • 6
    • Trinn 6: Før servering lager du glasuren ved å blande melis og malt kardemomme med sitronsaft og rosevann. Bland godt til blandingen er jevn og glatt. Hell glasuren over kaken og spre den jevnt utover. Strø de grovhakkede pistasjnøttene over, og server.
    Trinn 1

    Trinn 1

    Trinn 2

    Trinn 2

    Trinn 3

    Trinn 3

    Trinn 4

    Trinn 4

    Trinn 5

    Trinn 5

    Trinn 6

    Trinn 6

    Semulekake med pistasjnøtter

    Dette trenger du

    Nettstedet vises best med den nyeste versjonen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.