0

Handlekurv

Det ligger for øyeblikket ingen varer i handlekurven din.

    Oppskrift: Sesambagels

    Sesambagels

    Sesambagels

    Ta brødskiven til et nytt nivå med denne oppskriften på nydelige hjemmelagde bagels. Disse New York-inspirerte bagelsene har en unik tekstur som oppnås ved å koke deigen før steking. Dette gir dem den karakteristiske seige og sprø skorpen, samtidig som de er myke inni. Med kjøkkenmaskinen, som gjør all eltingen, og den trinnvise veiledningen vår får du nydelige bagels på første forsøk. Tips: Bruk Manitoba-mel i denne oppskriften, siden det høye gluteninnholdet gjør at du får en myk og elastisk deig som er lett å arbeide med, og som gir det beste sluttresultatet.

    Kjøkkenmaskin

    Ingredienser

    • 440 g Manitoba-mel
    • 7 g tørrgjær
    • 20 g sukker
    • 6 g salt
    • 300 ml lunkent vann
    • 1 egg
    • 1 ss vann
    • 3 ss sesamfrø

    Fremgangsmåte

      1
    • Trinn 1: Hell mel, tørrgjær, sukker, salt og vann i kjøkkenmaskinens bolle, sett på deigkroken og start apparatet på hastighet 1 i 30 sekunder. Bytt til hastighet 2 i ett minutt og fortsett deretter på hastighet 3 i 6–7 minutter, eller til det er dannet en glatt, elastisk deig. Når du er ferdig, dekker du bollen med et fuktig kjøkkenhåndkle og lar deigen heve ved romtemperatur i 1 time eller til den har doblet seg i størrelse.
    • 2
    • Trinn 2: Slå ned deigen og legg den på en lett smurt arbeidsflate. Del deigen i åtte deler og form hver del til en ball ved å klemme og danne en fure. Legg ballen med furesiden ned på arbeidsflaten, og snurr den rundt mens du hele tiden er i kontakt med den. Legg ballene på et stekebrett, dekk dem med et fuktig kjøkkenhåndkle og la dem hvile i 10 minutter.
    • 3
    • Trinn 3: Når de har hvilt, tar du en deigball, dypper en finger i mel og trykker fingeren gjennom midten for å lage et hull. Snurr den lett rundt to fingre, trekk og strekk den fra hverandre for å utvide hullet. Gjenta med resten av deigballene.

      Tips: Hullet skal være like bredt som kanten rundt.
    • 4
    • Trinn 4: Kok opp en stor kasserolle med vann. Legg i bagelsene én om gangen, og kok dem forsiktig i ca. 1 minutt på hver side. Sil vannet av bagelsene med en hullsleiv og legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir. Visp egget sammen med vann. Pensle bagelsene med eggeblandingen og strø sesamfrø over.
    • 5
    • Trinn 5: Ovn: Stek bagelsene i forvarmet ovn ved 220 °C i 16 minutter.

      Airfryer: Dersom du har en XXL Airfryer, steker du bagelsene på 160 °C i 13 minutter. Stek i to omganger.

      Når de er fedig stekt, lar du dem avkjøles helt før servering.
    Trinn 1

    Trinn 1

    Trinn 2

    Trinn 2

    Trinn 3

    Trinn 3

    Trinn 4

    Trinn 4

    Trinn 5

    Trinn 5

    Sesambagels

    Dette trenger du

    Nettstedet vises best med den nyeste versjonen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.