Guacamole
Dette er en enkel oppskrift på den klassiske meksikanske dippen som du kan lage helt fra bunnen av med ferske ingredienser. Det er en deilig blanding av pikante og sterke smaker. Bare bland alle ingrediensene i blandebollen, så forvandler kjøkkenmaskinen dem til en kremet dipp på kort tid. Det tar mindre tid enn en tur til butikken!
Ingredienser
- 1 jalapeño
- 1 liten løk
- 1 hvitløksfedd (eller mer etter smak)
- 1 bunt fersk koriander
- 2 ss ferskpresset lime- eller sitronsaft
- Salt og pepper etter smak
- 3 middels store avokadoer
Fremgangsmåte
1 - Trinn 1: Vask jalapeñoen, fjern frøene og finhakk den. Finhakk løk og hvitløk. Vask og finhakk den ferske korianderen. Ha jalapeño, hakket løk og hvitløk, hakket koriander og salt i en liten bolle, og dryss over litt limesaft. Skjær avokadoene i to, fjern steinene og ta ut fruktkjøttet med en skje.
2 - Trinn 2: Tilsett avokadokjøttet i kjøkkenmaskinbollen, sett på vispen og start apparatet på hastighet 1. Kjør i 30 sekunder.
3 - Trinn 3: Tilsett jalapeño-blandingen i den mosede avokadoen, og start apparatet på hastighet 3 i ytterligere 30 sekunder eller til det er godt blandet.
4 - Trinn 4: Når miksingen er ferdig, putter du guacamolen i en lufttett beholder og setter den i kjøleskapet i minst én time før servering.
5 - God fornøyelse!
Trinn 1
Trinn 2
Trinn 3
Trinn 4