• En velkomstgave 100 kroner i rabatt

  • Fri frakt fra 200 kroner

  • 1 års ekstra garanti

1
0

Handlekurv

Det ligger for øyeblikket ingen varer i handlekurven din.

    Oppskrift: Glutenfritt bokhvetebrød

    Glutenfritt bokhvetebrød

    Glutenfritt bokhvetebrød

    Denne oppskriften kombinerer enkle næringsrike ingredienser og gjør dem om til et nydelig brød fullspekket med protein og fiber. Bokhvetemel og ulike typer frø gjør dette deilige brødet naturlig glutenfritt og gir en rik, nøtteaktig smak. Det er enkelt å lage med bare 10 minutters tilberedningstid, og er nydelig som tilbehør til ethvert måltid.

    Kjøkkenmaskin

    Ingredienser

    • 60 g chiafrø
    • 60 g gresskarfrø
    • 60 g linfrø
    • 60 g solsikkefrø
    • 500 g bokhvetemel
    • 10 g salt
    • 10 g tørrgjær
    • 600 ml vann
    • 30 g mørk sirup
    • 60 g valnøtter
    • 1 ss olivenolje

    Fremgangsmåte

      1
    • Trinn 1: Bland chiafrø, gresskarfrø, linfrø og solsikkefrø i en mellomstor bolle, hell over kokende vann og la det trekke i 30 minutter.
    • 2
    • Trinn 2: Tilsett bokhvetemel, salt og tørrgjær i kjøkkenmaskinbollen, sett på deigkroken og start apparatet på hastighet 1 i 15 sekunder eller til ingrediensene er blandet.
    • 3
    • Trinn 3: Tilsett de bløtlagte frøene (spar 2 ss til senere) og mørk sirup i bollen med tørre ingredienser og start apparatet på hastighet 2 i 3 minutter. Bytt til hastighet 5 og fortsett å mikse i ytterligere 60 sekunder.
    • 4
    • Trinn 4: Bland de to spiseskjeene med bløtlagte frø med olivenolje. Legg deigen over i en form dekket med bakepapir, jevn den ut og pensle de bløtlagte frøene på toppen. Dekk til og la det heve på et varmt sted i 45 minutter eller til det har blitt dobbelt så stort.
    • 5
    • Trinn 5: Ovn: Stek brødet i den forvarmede ovnen ved 180 °C i 45 minutter med over- og undervarme, uten vifte.

      Trinn 5: Airfryer: Stek brødet i smurt baketilbehør ved 150 °C i 45 minutter.

      Når det er ferdig stekt, setter du bokhvetebrødet på en rist og lar det avkjøles helt før du skjærer det opp og serverer det.
    Trinn 1

    Trinn 1

    Trinn 2

    Trinn 2

    Trinn 3

    Trinn 3

    Trinn 4

    Trinn 4

    Trinn 5

    Trinn 5

    Glutenfritt bokhvetebrød

    Dette trenger du

    Se flere oppskrifter

    Oppdag mer

    Nettstedet vises best med den nyeste versjonen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.