0

Handlekurv

Det ligger for øyeblikket ingen varer i handlekurven din.

    Oppskrift: Semifreddo med honning

    Semifreddo med honning

    Semifreddo med honning

    Gi dine kjære en deilig dessert uten raffinert sukker med denne italienskinspirerte oppskriften. Denne kremaktige semifreddoen er enkel å lage, med bare tre ingredienser og naturlig sødme fra honning. Den bløte, fløyelsmyke teksturen og den kraftige honningsmaken vil garantert imponere alle.

    Kjøkkenmaskin

    Ingredienser

    • 1 stort egg
    • 4 eggeplommer
    • 100 g honning
    • 350 ml kremfløte
    • 1 ss honning

    Fremgangsmåte

      1
    • Trinn 1: Tilsett egg, eggeplommer og honning i kjøkkenmaskinbollen, sett på vispen og start apparatet på hastighet 3 i 2 minutter. Bytt til hastighet 8 og fortsett å mikse i 3 sekunder til det får en skumaktig konsistens.
    • 2
    • Trinn 2: Ha den piskede eggeplommeblandingen over i en metallbolle eller varmebestandig glassbolle og kok i en dobbel kjele på middels lav varme under kontinuerlig omrøring i ca. 10 minutter til blandingen tykner. Sett til side for avkjøling.

      Tips: Vær forsiktig så du ikke overkoker eggeplommeblandingen slik at den stivner. Hvis du har et kjøkkentermometer, varmer du opp blandingen til den når 74 °C.
    • 3
    • Trinn 3: Tilsett kremfløten i den rene kjøkkenmaskinbollen, sett på vispen og start apparatet på hastighet 3 i 2 minutter. Bytt til hastighet 8 og fortsett å mikse i 3 minutter eller til fløten er blitt til krem.
    • 4
    • Trinn 4: Bruk en stekespade til å vende den piskede kremen forsiktig inn i den avkjølte eggeplommeblandingen. Hell blandingen i en brødform dekket med plastfolie og pakk godt inn. Legg den i fryseren i ca. 8 timer eller helst over natten.

      Tips: Ved å vende inn kremen gradvis sikrer du at alt blandes godt uten at luften går ut av blandingen. Hvis du blander for mye, fører det til at luften slippes ut, og semifreddoen blir hard og tett.
    • 5
    • Trinn 5: Når den er avkjølt, vender du semifreddoen over på et avkjølt serveringsfat, drypper honning over og serverer den garnert med litt honeycomb, frisk frukt eller fruktpulver.
    • Tips: Bruk egg med romtemperatur for best mulig resultat. Server semifreddoen umiddelbart, ettersom den lett kan smelte.
    Trinn 1

    Trinn 1

    Trinn 2

    Trinn 2

    Trinn 3

    Trinn 3

    Trinn 4

    Trinn 4

    Trinn 5

    Trinn 5

    Semifreddo med honning

    Dette trenger du

    Nettstedet vises best med den nyeste versjonen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.