Kremet potetgrateng i Airfryer
Slik lager du en kremet potetgrateng med herlig, gyllenbrun overflate i Philips Airfryer på mindre enn 20 minutter. Til denne oppskriften trenger du baketilbehøret til Airfryer. Se hele oppskriften her!
Porsjoner 4-6, Koke-/steketid 15-25 minutter
Ingredienser
- 1 stor gul løk
- 1 kg faste poteter
- 1 hvitløkfedd
- 1 ss finhakket timian
- 4 dl kremfløte
- 1 ss smør
- 2 dl revet Västerbottenost
- Strøkavring
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- 1. Stek løken i smøret til den er myk og begynner å få litt farge. Tilsett hvitløk og timian, og rør om. Tilsett fløten og la blandingen få et oppkok. Tilsett rikelig med salt slik at fløteblandingen nesten virker uspiselig.
- 2. Legg potetskiver i bakeformen og hell over den varme fløteblandingen. Rør rundt et par ganger og flat deretter ut alt. Strø over ost og et par spiseskjeer strøkavring
- 3. Legg bakeformen i Airfryer og tilbered i 15 minutter på 180 grader til potetene akkurat er møre og overflaten er gyllenbrun. Husk at tiden kan variere litt avhengig av type poteter og hvor tynne skivene er.
- 4. Garner med karse og server.
- Bon apétit!