Lesetid: 5 Min
Overkokt brokkoli, stinkende blomkål og slapp asparges... Er du vant til dette er det ikke rart du tror du ikke liker grønnsaker! Men hva med sprø, friske grønnsaker som fortsatt er fulle av smak og næringsstoffer? Med de riktige forberedelsene, tilberedningsmetodene og enkle krydderier kan du tilberede ulike typer grønnsaker perfekt. Fra grønnsaker som er klare på kort tid til tips for å bevare mest mulig næringsstoffer – vi har all informasjonen du trenger for å tilberede asparges, blomkål og brokkoli perfekt.
Vil du tilberede grønn asparges eller hvit asparges? Forberedelsene og koketiden er forskjellig mellom de to. Forberedelse: Tilberedingstips: Den perfekte grønne aspargesen er gjennomstekt men fortsatt sprø, mens hvit asparges skal være fantastisk mør uten å falle fra hverandre.
Forberedelse: Tilberedningstips:
Å lage perfekt brokkoli er ikke vanskelig i det hele tatt! Koketiden er det viktigste når du skal tilberede brokkoli – den utgjør forskjellen mellom rå eller overkokt brokkoli og en sprø, frisk og grønn siderett.
Du kan tilberede brokkoli på mange forskjellige måter, men dette er våre favorittmetoder for perfekt brokkoli:
Det er en verden av forskjell mellom perfekt tilberedt blomkål og overkokt blomkål. Med disse tipsene kan du tilberede blomkål på en slik måte at bukettene blir myke uten å falle fra hverandre og har en fin subtil smak. Forberedelse: Tiberedelsestips:
Du har kanskje lagt merke til at vi anbefaler damping som tilberedningsmetode for alle grønnsaker i denne artikkelen. Dette er en av de beste måtene å raskt tilberede smakfulle grønnsaker og samtidig bevare vitaminer. Og den beste nyheten: du kan i utgangspunktet dampe hvilken som helst grønnsak, så du kan også tilberede poteter på denne måten. Du kan også dampe sopp og til og med kjøtt, fisk og sjømat. Et apparat som Philips Air Cooker gjør det enda enklere å dampe forskjellige ingredienser, og en Air Cooker kan bidra til å beholde opptil 90 % av C-vitamininnholdet i grønnsaker*. Nå som du vet hvordan du kan tilberede asparges, brokkoli og blomkål perfekt, er det enkelt å bruke disse tipsene til andre grønnsaker. Så du og familien din kan nyte perfekt tilberedte grønnsaker, fulle av smak og næringsstoffer, gang på gang. * Testet på brokkoli, paprika og mangetout for 90 % C-vitamin på "Dampe med luft"-innstillingen.