0

Handlekurv

Det ligger for øyeblikket ingen varer i handlekurven din.

    Lesetid: 5 Min

    Dampet fisk: Velsmakende og sunt


    Vi ønsker alle å spise sunn og deilig mat. Å dampe fisk gir flere fordeler: du tilsetter ikke noe fett i retten, du beholder en stor del av næringsstoffene og det høye fuktighetsnivået sørger for mør, saftig fisk. Så har du allerede lyst på dampet fisk? Men hvordan dampe laks egentlig? Oppskriftene i denne artikkelen gjør det enkelt å dampe torsk, makrell eller laks for et lekkert måltid.

    Tips for velsmakende dampet fisk

     

    Når du damper fisk er det viktig at fisken ikke kommer i kontakt med vannet. Slik lager du velsmakende dampet fisk:

     

    1. Kok opp vann i en kjele.
    2. Legg fisken i en dampkurv og plassere kurven i kjelen.
    3. Dekk kjelen med lokk for å hindre at dampen slipper ut og vent til fisken er ferdig.

     

    Du kan også dampe fisk i ovnen: pakk inn fisken og krydder i bakepapir eller legg fisken i en ildfast form dekket med aluminiumsfolie. Fuktigheten som frigjøres fra ingrediensene kan ikke slippe ut, slik at fisken koker jevnt og ikke tørker ut.

     

    Tips: Du kan dampe fisk enkelt og greit i Philips Air Cooker. Den innovative NutriFlavor-teknologien justerer temperaturen, koketiden og fuktighetsnivået til ingrediensene dine. På denne måten beholder fisken mer enn 90 % av de essensielle omega-fettsyrene. Selvfølgelig kan du også dampe grønnsaker i en Air Cooker – og til og med bake brød!

    Dampet torsk: Enkel oppskrift med grønne urter

    Dampet torsk: Enkel oppskrift med grønne urter

     

    Torsk er en mager type fisk med mild smak, og det er derfor ikke rart at denne fisken er så populær! Å dampe torsk er perfekt måte å tilberede denne fisken på. Torsk er veldig velsmakende med friske grønne urter og sitron, som i denne enkle oppskriften:

     

    Ingredienser for 4 personer

     

    4 torskefileter
    4 kvister persille
    4 kvister dill
    4 kvister mint
    4 sitronskiver
    Salt og pepper etter smak

     

    Slik gjør du det

     

    1. Legg hver torskefilet på et stykke bakepapir. Fordel urter og sitronskiver over filetene og strø over salt og pepper etter smak.
    2. Brett bakepapiret for å lage pakker og legg i en ildfast form. Sett formen i en ovn forvarmet til 200°C i ca 10 minutter.
    3. Server med potetmos og dampede grønnsaker – for eksempel gulrøtter, erter, blomkål eller brokkoli.

     

    Tips: Du kan også legge løk, hvitløk, gulrøtter og selleri i torskepakkene for å gi fisken enda mer smak!

    Det du trenger

    Dampet makrell: Oppskrift på pepesan ikan

    Dampet makrell: Oppskrift på pepesan ikan

     

    Makrell er full av sunt fett og rik på smak. Du kan derfor kombinere dampet makrell veldig godt med andre sterke smaker, som ingefær og sambal i den indonesiske klassiskeren pepesan ikan. Du trenger ganske mange ingredienser, men oppskriften er veldig enkel.

     

    Ingredienser for 4 personer

     

    2 store ferske, rensede makreller (eller 4 fileter)
    4 stilker sitrongress (sereh)
    8 limeblader

     

    Krydderblanding (bumbu):

    2 sjalottløk
    2 fedd hvitløk
    3 cm ingefærrot
    1 ts trassi (lagd av fermenterte reker og salt)
    1 ss eddik
    1 ts brunt sukker
    1 ss søt soyasaus
    2 ss sambal badjak (eller mer hvis du liker krydret mat)

     

    Slik gjør du det

     

    1. Finhakk alle ingrediensene til bumbuen, ha dem i kjøkkenmaskinen eller blenderen og kjør dem til du har en grov pasta.
    2. Dekk den rensede makrellen (eller makrellfiletene) på innsiden og utsiden med bumbuen og legg sitrongressstilkene og limebladene oppå.
    3. Damp den krydrede makrellen i en ildfast form med aluminiumsfolie i ovnen eller i din Air Cooker i ca. 30 minutter.
    4. Server med ris og grønne bønner (eller en annen grønnsak du ønsker). Og ikke glem rekechipsene!

    Dampet laks: Oppskrift med miso

     

    Laks er også en fet fisk som inneholder mye omega-3 og omega-6 fettsyrer. Dampet laks beholder disse viktige næringsstoffene og du slipper å tilsette ekstra fett. Som torsk er laks deilig i en enkel rett med friske urter og sitron, men denne sunne fisken passer også fantastisk sammen med umami-smaken av miso. For en god oppskrift med laks, prøv denne japansk-inspirerte oppskriften:

     

    Ingredienser til 4 personer

     

    4 laksefileter

    Til marinaden:


    1 ss rød eller hvit misopasta (rød har en sterkere smak)
    1 ss soyasaus
    1 ss risvineddik
    1 ss honning
    2 fedd hvitløk (presset)
    3 cm ingefær (revet)

    For å pynte:


    2 vårløk (kuttet i ringer)
    1 ss ristede sesamfrø

     

    Slik gjør du det

     

    1. Bland ingrediensene til marinaden og la laksefiletene marinere i den i ca. 30 minutter.
    2. Fjern laksefiletene fra marinaden og legg dem i din dampkoker eller Air Cooker i ca 4-6 minutter.
    3. Pynt laksen med vårløk og sesamfrø.
    4. Server med ris eller sobanudler og dampet pak choy, kinakål og shiitake. Hell litt av marinaden over grønnsakene og nudlene om ønskelig.

    Med disse oppskriftene kan du dampe torsk, laks eller makrell for et nydelig fiskemåltid samtidig som du beholder næringsstoffene. Nyt måltidet!

     

    * Testet på laks for 93 % Omega 3/6 med "Damp med luft"-innstillingen.

    Philips NutriU-app

    Oppdag sunne, næringsrike oppskrifter og inspirasjon

    Mer enn 500 oppskrifter, tilberedningstips, nytt innhold hver uke

    Daglig inspirasjon og måter å finne nye favorittoppskrifter på

    Steg-for-steg-anvisninger for å bli en bedre kokk

    Last ned Philips NutriU-appen

    Abonner på nyhetsbrevet vårt

    100 kr i rabatt på ditt første kjøp i Philips' nettbutikk*.

    Eksklusive medlemstilbud og tidlig tilgang til salg.

    Nyheter om produktlanseringer og tips for en sunn livsstil.

    *

    Jeg ønsker å motta reklamebasert kommunikasjon basert på mine preferanser og atferd, om Philips' produkter, tjenester, arrangementer og kampanjer. Jeg kan enkelt melde meg ut til enhver tid !

    Nettstedet vises best med den nyeste versjonen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.