Lesetid: 4 Min
Hvis du ønsker et sunnere kosthold og vil prøve å lage mat uten fett, men fremdeles lage deilige retter, har du kommet til rett sted. I denne artikkelen vil vi dele forskjellige metoder for steking uten olje med deg. Enten det er stekt gresskar eller andre sprø grønnsaker, her lærer du hvordan du reduserer fettinnholdet mens du fremdeles lager god mat. Vi viser deg også hvordan du kan steke kjøtt og lage deilige pommes firtes hjemme med lite eller ingen matolje.
Det er lett å stole på olje for å bringe smak og tekstur til en rett. Men det er mange andre, sunnere måter å steke grønnsaker på enn å bruke olje. For eksempel, hvis du vil tilberede sprø grønnsaker med lite eller ikke noe fett kan du bruke en panne med non-stickbelegg, steke grønnsakene med litt vann istedenfor fett, eller bruke en varmluftsfrityr for å fritere uten olje. Et godt tips for alle som lærer å lage mat uten olje, er å bytte ut smaken den gir med naturlige smaksforsterkere. Urter som rosmarin og timian, samt krydder som chiliflak, pepper og hvitløk, er en fin måte å lage velsmakende ovnsgrønnsaker på. Dette fungerer godt med alle grønnsaker du allerede har på kjøkkenet. Den nøyaktige blandingen du bruker vil avhenge av personlig smak, men en enkel blanding av salt, pepper og rosmarin, eller noe sterkere med karri, koriander, chili eller Cajun-krydder, vil høyne smaken på de stekte grønnsakene uten å øke antallet kalorier.
Hjemmelagde pommes firtes er rett og slett deilige, og når de tilberedes i ovnen eller med en airfryer, kan du lage dem med reduserte fettnivåer for et mer balansert kosthold. For å lage pommes frites uten olje, kutter du bare opp ønsket mengde skrellede poteter, krydrer med paprika, hvitløk og urter, legger dem på et stekebrett kledd med bakepapir og steker i ca. 25 minutter ved 200° C , eller 180° C i en varmluftsovn. Hvis du vil ha frityrstekte, fremfor ovnsbakte pommes frites, bør du vurdere en airfryer. En moderne maskin som Philips Airfryer XXL kan steke, bake, ovnssteke, grille, varme opp, dehydrere og til og med riste deilige retter med opptil 90% mindre fett enn en vanlig frityrgryte.* Det er også den eneste airfryeren med fettreduserende teknologi som reduserer og fanger opp overflødig fett. På utkikk etter visuell inspirasjon? Prøv disse deilige oppskriftene på fargerike grønnsakschips eller søtpotet-pommes frites, alt fettfattig og smakfullt. Hvem sa at sunn mat må være kjedelig?
HD9870/20
HD9867/90
I ovnen: Tilberedning av kjøtt i ovnen er en fin måte å redusere mengden olje som må brukes. Ingenting slår en tradisjonell skinkestek, eller kylling, som har blitt tilberedt i ovnen. Med Philips Airfryer XXL kan du imidlertid oppnå de samme deilige resultatene opptil fire ganger raskere enn i en standard ovn. ** I stekepannen: Du kan enkelt steke kjøtt uten matolje i en gryte eller en vanlig nonstick-panne. Det naturlige fettet til kjøttet er nok til å tilberede det, men hvis du vil legge til litt for å hjelpe det på vei, kan du prøve en skvett mineralvann med bobler. Merkelig, men det fungerer! Alternativt kan du velge en maskin som gjør alt det harde arbeidet for deg. Med Philips Airfryer XXL kan du ikke bare steke kjøtt med mindre olje, du kan også skille ut overflødig fett takket være den unike fettfjerningsteknologien. * Sammenlignet med chips fra en vanlig frityrgryte fra Philips
** Sammenlignet med steking av kjøtt/svinekoteletter, 6 stk. i en standardovn