Lesetid: 5 Min
Vi har alle hørt om stekeovner, frityrkokere og airfryere, men hva er de viktigste forskjellene mellom dem? Vi er her for å løfte lokket på disse produktene, og redegjøre for de avgjørende faktorene i debatten om bruk av airfryer vs ovn og hvor forskjellen mellom airfryer og frityrgryte ligger når det gjelder tilberedning av mat.
Hvis du liker å lage mat hjemme, har du sannsynligvis jaktet på de beste produktene for å gjøre livet ditt enklere, samt tips for å lage sunne og kjempegode måltider. Noen faste familiefavoritter blir ofte pannestekte eller ovsstekte, men visste du at det finnes en enkel måte å gjøre disse oppskriftene sunnere på?
Først og fremst, hvor forskjellige er disse tre enhetene når det gjelder funksjonalitet? Vi har laget en veiledning for å sammenligne disse tre vanlige kjøkkeninnretningene. La oss starte med det grunnleggende:
Hva er en vanlig frityrgryte? En frityrgryte lar deg senke maten i olje for å lage deilige stekte godbiter, fra hjemmelagde chips og stekte kyllingvinger til ferske, hjemmelagde smultringer. Oljen blir vanligvis oppvarmet elektrisk eller med elpatroner til høye temperaturer, vanligvis mellom 175° C og 190° C. Hva er en stekeovn? I en ovn tilberedes mat gjennom oppvarmingsspiraler på flere nivåer med forskjellige innstillinger. Innstillingene inkluderer lokalt konsentrert topp- og/eller bunnvarme, eller kan fordeles jevnt ved hjelp av en vifte i sirkulasjonsmodus. Mange vil ha en grillfunksjon integrert. Det grunnleggende om ovner og frityrgryter visste du sikkert allerede, ikke sant? Men hva gjør en airfryer? Hvordan lage mat i airfryer? Et høytytende apparat som Philips Airfryer, oppfyller mer enn bare en frityrfunksjon med varm luft: Takket være den innovative varmluftsteknologien kan du steke, grille, ovnssteke og bake med dette apparatet.
Nå som du vet det grunnleggende om hva de gjør, la oss undersøke ytelsen til disse innretningene. Bruk av frityrgryte Bruk av stekeovn Bruk av airfryer
HD9870/20
HD9867/90
Når det gjelder tiden det tar for kjøkkeninnretningen å få jobben gjort, er det enkelt: Den korte tilberedningstiden for et apparat av høy kvalitet som Philips Airfryer, og det spesielle luftsirkulasjonssystemet er akkurat det som holder maten sprø på utsiden og mørt på innsiden. Aldri mere uttørket mat, som noen ganger kan skje ved bruk av vanlig ovn.
Totalt sett er bruk av airfryer et godt alternativ - og et mye sunnere valg for å diske opp med stekt favorittmat enn en vanlig frityrgryte! Nå som du vet hvordan en airfryer fungerer og har sammenlignet ytelsen og fordelene og ulempene ved bruka av airfryer vs ovn vs frityrgryte, er det på tide å lage mat. Så hva kan man lage med airfryer? Hvorfor ikke prøve noen av våre favorittoppskrifter, for eksempel: Vi har også oppskrifter på hjemmelagde pommes frites som kan lages i airfryeren som den perfekte sideretten. Velbekomme, så enkelt er det! I denne veiledningen har vi gitt deg svar på spørsmål som "hva er en airfryer" og hjulpet deg med å forstå forskjellen mellom en airfryer vs ovn vs frityrgryte. Nå kan du være sikker på å ta et informert valg når du tilbereder et festmåltid på kjøkkenet! * EUs energimerking fra 2015 spesifiserer merking av apparater. De spenner fra A +++ (0,4 kwH for en elektrisk ovn og 0,8 kwH for en gassovn) til den høyeste energiklassen D.