0

Handlekurv

Det ligger for øyeblikket ingen varer i handlekurven din.

    Lesetid: 5 Min

    Hva er en airfryer? En enkel guide for å sammenligne airfryer vs ovn vs frityrgryte


    Hvis du liker å lage mat hjemme, har du sannsynligvis jaktet på de beste produktene for å gjøre livet ditt enklere, samt tips for å lage sunne og kjempegode måltider. Noen faste familiefavoritter blir ofte pannestekte eller ovsstekte, men visste du at det finnes en enkel måte å gjøre disse oppskriftene sunnere på?

     

    Vi har alle hørt om stekeovner, frityrkokere og airfryere, men hva er de viktigste forskjellene mellom dem? Vi er her for å løfte lokket på disse produktene, og redegjøre for de avgjørende faktorene i debatten om bruk av airfryer vs ovn og hvor forskjellen mellom airfryer og frityrgryte ligger når det gjelder tilberedning av mat.

    Det grunnleggende: Din guide til forskjellen mellom airfryere, frityrgryter og stekeovner


    Først og fremst, hvor forskjellige er disse tre enhetene når det gjelder funksjonalitet? Vi har laget en veiledning for å sammenligne disse tre vanlige kjøkkeninnretningene. La oss starte med det grunnleggende: 

    Hva er en vanlig frityrgryte?

    En frityrgryte lar deg senke maten i olje for å lage deilige stekte godbiter, fra hjemmelagde chips og stekte kyllingvinger til ferske, hjemmelagde smultringer. Oljen blir vanligvis oppvarmet elektrisk eller med elpatroner til høye temperaturer, vanligvis mellom 175° C og 190° C.

     

    Hva er en stekeovn?

    I en ovn tilberedes mat gjennom oppvarmingsspiraler på flere nivåer med forskjellige innstillinger. Innstillingene inkluderer lokalt konsentrert topp- og/eller bunnvarme, eller kan fordeles jevnt ved hjelp av en vifte i sirkulasjonsmodus. Mange vil ha en grillfunksjon integrert.

     

    Hva er en airfryer?

    Det grunnleggende om ovner og frityrgryter visste du sikkert allerede, ikke sant? Men hva gjør en airfryer?

     

    • En airfryer fungerer ved å sirkulere opphetet luft i høy hastighet.
    • Til tross for navnet "steker" den ikke bare mat, den kan både steke, grille og mer.
    • Du kan lage forskjellige typer mat, selv fra frossent, enkelt - akkurat som i ovnen.
    • På grunn av luftfrityrens kompakte størrelse er tilberedningen raskere enn ved bruk av andre metoder.

     

    Hvordan lage mat i airfryer? Et høytytende apparat som Philips Airfryer, oppfyller mer enn bare en frityrfunksjon med varm luft: Takket være den innovative varmluftsteknologien kan du steke, grille, ovnssteke og bake med dette apparatet.

    Sammenligning av kapasitet, ytelse og forbruk

    Sammenligning av kapasitet, ytelse og forbruk

     

    Nå som du vet det grunnleggende om hva de gjør, la oss undersøke ytelsen til disse innretningene.

     

    Bruk av frityrgryte

     

    • Kapasitet: Stekebeholderen til vanlige elektriske frityrkokere har en kapasitet på mellom 800 g – 2 kg. I noen tilfeller kan de ta opptil 3 kg.
    • Ytelse: Ytelsen til frityrkokere varierer mellom 1400 - 2100 watt. Mer sjeldent kan de gå opp til 3000 watt.
    • Forbruk: Som en tommelfingerregel bruker en frityrgryte med en effekt på 2000 watt ca. 2 kWh per time.

     

    Bruk av stekeovn

     

    • Kapasitet: Ovner har den største kapasiteten, 54 liter for standardmodellen og opptil 74 liter for større modeller.
    • Ytelse: For ovner er det viktig å ta hensyn til energimerkingen som angir energieffektiviteten til ovnen, fordi en bakeprosess alltid bruker mye energi.
    • Forbruk: Ved høy temperatur, for eksempel 200° C, bruker en ovn ca. 1500 til 2000 watt i timen*.

     

    Bruk av airfryer

     

    • Kapasitet: Airfryere har vanligvis en mindre kapasitet, mellom 1,5 og 2 liter. De fire modellene av Philips Airfryer, dekker alle behov: fra den superkompakte essensielle modellene  med 800 g kapasitet, til XXL Airfryer  som tar 1400 g og som er egnet for 4-5-personers husholdninger.
    • Ytelse: En av fordelene med en airfryer er den jevne varmefordelingen i stekekurven, noe som betyr at maten tilberedes spesielt jevnt og effektivt. Når man ser på varmluftsfrityrkokere vs. frityrkokere, er førstnevnte bedre for miljøet: mindre olje, mindre fett å avhende.
    • Forbruk: Vanlige frityrkokere bruker vanligvis mellom 1400-2100 watt.

    Det du trenger 

    Tilberedningstid: airfryer vs ovn vs frityrgryte

     

    Når det gjelder tiden det tar for kjøkkeninnretningen å få jobben gjort, er det enkelt:

     

    • Ved bruk av en vanlig frityrgryte: Generelt tar dette bare noen få minutter. Dessverre betyr dette ofte at du ofrer andre ting. Det du sparer i tid når du bruker den tradisjonelle frityrkokeren, tar du igjen når det gjelder å hanskes med lukt og brukt olje.
    • Ved bruk av stekeovn: Dette vil ta lengre tid enn å bruke en vanlig frityrgryte, og har generelt en lengre oppvarmingstid enn en airfryer.
    • Ved bruk av airfryer: Steking i en airfryer - akkurat som når du bruker ovnen - trenger litt lengre tid. Imidlertid trenger en airfryer ingen forvarming, og vil skape mindre søl  og lukt enn en vanlig frityrgryte.

     

    Den korte tilberedningstiden for et apparat av høy kvalitet som Philips Airfryer, og det spesielle luftsirkulasjonssystemet er akkurat det som holder maten sprø på utsiden og mørt på innsiden. Aldri mere uttørket mat, som noen ganger kan skje ved bruk av vanlig ovn.

    Hva kan man bruker en airfryer til?

    Totalt sett er bruk av airfryer et godt alternativ - og et mye sunnere valg for å diske opp med stekt favorittmat enn en vanlig frityrgryte! Nå som du vet hvordan en airfryer fungerer og har sammenlignet ytelsen og fordelene og ulempene ved bruka av airfryer vs ovn vs frityrgryte, er det på tide å lage mat. Så hva kan man lage med airfryer? Hvorfor ikke prøve noen av våre favorittoppskrifter, for eksempel:

     

     

    Vi har også oppskrifter på hjemmelagde pommes frites som kan lages i airfryeren som den perfekte sideretten.

     

    Velbekomme, så enkelt er det! I denne veiledningen har vi gitt deg svar på spørsmål som "hva er en airfryer" og hjulpet deg med å forstå forskjellen mellom en airfryer vs ovn vs frityrgryte. Nå kan du være sikker på å ta et informert valg når du tilbereder et festmåltid på kjøkkenet!

     

    * EUs energimerking fra 2015 spesifiserer merking av apparater. De spenner fra A +++ (0,4 kwH for en elektrisk ovn og 0,8 kwH for en gassovn) til den høyeste energiklassen D.

    Abonner på nyhetsbrevet vårt

    100 kr i rabatt på ditt første kjøp i Philips' nettbutikk*.

    Eksklusive medlemstilbud og tidlig tilgang til salg.

    Nyheter om produktlanseringer og tips for en sunn livsstil.

    *

    Jeg ønsker å motta reklamebasert kommunikasjon basert på mine preferanser og atferd, om Philips' produkter, tjenester, arrangementer og kampanjer. Jeg kan enkelt melde meg ut til enhver tid !

    Nettstedet vises best med den nyeste versjonen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.