0

Handlekurv

Det ligger for øyeblikket ingen varer i handlekurven din.

    Lesetid: 4 Min

    Hjemmelaget ravioli: Hvordan lage ravioli fra bunnen av

     

    Det er ingenting som slår å spise ravioli , eller pastaputer som det også kalles, laget fra bunnen av. Frisk, spenstig og lekker hjemmelaget ravioli er en solid vinner til middagen. Det beste er at det ikke trenger å være vanskelig å lage når du har de riktige verktøyene for hånden. Enten du er den stolte eieren av en pastamaskin eller ikke, gjør deg klar for en gastronomisk åpenbaring med vår enkle guide til hvordan du lager pasta ravioli fra bunnen av. Hvorfor kjøpe ferdig ravioli når du lett kan lage kjempegode pastaputer på egenhånd?

     

    Det eneste vanskelige med å lære å lage fersk ravioli er å vite om du laget nok - hint: når det gjelder hjemmelaget ravioli, er nok aldri nok! Det er rett og slett for godt. Nå som du har blitt advart, her er en klassisk ravioli-oppskrift for å komme i gang, med noen forslag til raviolifyll.

    Slik lager du pastaputer med fyll: Lag hjemmelaget ravioli for hånd eller med maskin

     

    Fra å måle opp ingrediensene til å se den perfekte pastaen komme ut av pastamaskinen din, det å lage fersk pasta kan være et fantastisk avslappende tidsfordriv for hele familien. Enten du lager pasta for hånd eller med pastamaskin, det første trinnet når det gjelder å lære å lage hjemmelaget ravioli er en god deig. Så la oss komme igang!

    Din guide til å lage en klassisk ravioli-deig

     

    Ditt hjemmelagde raviolifyll er viktig, men det er virkelig deigen som vil avgjøre om sluttresultatet blir godt eller ikke.

     

    Tips: Hvis du går den tradisjonelle ruten og lager pastaen din for hånd, kan du se artikkelen vår om hvordan du lager den perfekte pastaen fra bunnen av. Sørg for at du gir deg nok tid til elting. Ved å bruke hendene kan du føle hvordan deigen din utvikler seg, og tilpasse metoden din deretter.

     

    For vår ravioli-deig kan du bruke en klassisk pastadeig. For best resultat prøv en blanding av durumhvete og vanlig hvetemel.

     

    Ingredienser:

     

    • 290 g durumhvete
    • 70 g hvetemel
    • 1 egg
    • 75 ml vann

     

    Vil du lage velsmakende vegansk ravioli? Alt du trenger for å lage en eggfri deig er:

     

    • 270 g mel
    • 2 ts extra virgin olivenolje
    • 120 ml vann
    • 2 klyper salt

    Å bruke en pastamaskin er en sikker måte å få tynne, jevne pastaplater hver gang på. Bare følg disse trinnene:

     

    1. Tilsett melet i maskinen. For de fleste maskiner tilsetter du vanligvis de tørre ingrediensene før de våte, men sjekk produsentens retningslinjer for sikkerhets skyld.
    2. Lukk lokket og velg riktig program. Sjekk at programmet for modellen du bruker er tilpasset pastaformen du prøver å oppnå.
    3. Hell sakte de våte ingrediensene i den tørre blandingen. Da er det bare å se på at pastamaskinen din setter igang med å jobbe.

     

    Visste du? En Philips pastamaskin gjør jobben for deg, og gir deg perfekt pasta på så lite som 10 minutter. For litt ekstra letthet når du lager hjemmelaget ravioli, bruker du tilbehøret for å lage lasagneplater. Den kommer også utstyrt med en formingsskive du kan bruke til å kutte ut raviolien din.

    Det du trenger

    Hvordan lage hjemmelaget ravioli for hånd

     

    Litt mer tid og albuefett er nødvendig uten pastamaskin, men du kan få et flott resultat med følgende trinn:

     

    1. Dryss melet i en haug. Bruk alltid en ren overflate. Lag en grop i midten av haugen og tilsett egget.
    2. Bland mel og egg. Bruk hendene til å blande ingrediensene godt sammen.
    3. Fold ekstra mel inn i deigen din. Du må jobbe hardt for å øke elastisiteten. Pass på at deigen din ikke tørker ut, og sørg for at du bare elter deigen i maks 10 minutter.
    4. Pakk deigen tett inn i plast. La den hvile i minst en time før du ruller den ut til minst en centimeters tykkelse.
    5. Nå er du klar til å kutte ut raviolien din. Før du er ferdig, trenger du imidlertid en velsmakende oppskrift på raviolifyll. Les videre for to enkle oppskrifter på lekkert fyll.

     

    Bortsett fra hvor enkelt det kan være å lage, er det beste med hjemmelaget ravioli hvor allsidig det er. Bli kreativ og finpuss ferdighetene dine med våre pastatips. Hvis du er glutenfri, fortvil ikke! Ta en titt på våre gode glutenfrie pastaforslag.

    Slik lager du raviolifyll: To enkle oppskrifter

     

    Nå som du har disket opp med en omgang hjemmelaget ravioli, er det på tide å lage ekstra smakfult fyll. Ta en titt på hvordan du lager raviolifyll med våre to enkle oppskrifter.

     

    Spinat og ricotta: En klassisk oppskrift på raviolifyll

     

    Spinat og ricotta er en himmelsk kombinasjon, spesielt når det gjelder hjemmelaget raviolifyll!

     

    Ingredienser:

     

    • 310 g fersk spinat
    • 250 g ricotta
    • 50 g parmesan (ferskrevet)

     

    Slik gjør du det:

     

    1. For å lage fyllet, finhakk spinaten.
    2. Etter å ha latt ricottaen din renne av i noen minutter, kombiner spinaten med ostene dine. Bland godt.
    3. Form til små kuler og legg dem på pastaens flate overflate.
    4. Pensle kantene på pastaen med litt vann eller egg, og legg deretter en annen pastaplate oppå.
    5. Skjær i individuelle biter og bruk en gaffel for å presse ned og forsegle kantene.

     

    Stilton og valnøtt: En alternativ oppskrift på raviolifyll

     

    Den kremete crunchen i denne smakfulle oppskriften på raviolifyll kommer garantert til å bli en hit på middagsselskapet!

     

    Ingredienser:

     

    • 100 g sukker
    • ½ kopp vann
    • 200 g finhakkede valnøtter
    • 250g stilton eller blåskimmelost
    • 1 ss olivenolje

     

    Slik gjør du det:

     

    1. Ha sukker og vann i kjelen og kok opp.
    2. Tilsett valnøtter, kok dem en kort stund og hell av vannet.
    3. Kombiner valnøtter, stilton og olivenolje og rør om.
    4. Form deretter til kuler og legg dem som før på pastaens flate overflate.
    5. Pensle kantene på pastaen med litt vann eller egg, og legg deretter en annen pastaplate oppå.
    6. Skjær i individuelle biter og bruk en gaffel for å presse ned og forsegle kantene.

     

    Dette er bare to av de mange oppskriftene som finnes. Det beste med raviolien din, er at du kan følge oppskriften på ravioli-deig og deretter bare fryse den ned når den er kuttet i former. Du kan bygge deg opp et lager av hjemmelaget ravioli for å lage raske og enkle - men ekstra tilfredsstillende middager!

    Abonner på nyhetsbrevet vårt

    100 kr i rabatt på ditt første kjøp i Philips' nettbutikk*.

    Eksklusive medlemstilbud og tidlig tilgang til salg.

    Nyheter om produktlanseringer og tips for en sunn livsstil.

    *

    Jeg ønsker å motta reklamebasert kommunikasjon basert på mine preferanser og atferd, om Philips' produkter, tjenester, arrangementer og kampanjer. Jeg kan enkelt melde meg ut til enhver tid !

    Nettstedet vises best med den nyeste versjonen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.