Lesetid: 7 Min
Presset juice er himmelsk. Den er ikke bare full av smak, men også viktige vitaminer og næringsstoffer. Enten du går for et enkelt glass ferskpresset eple-, appelsin-, eller druejuice, eller spennende blandinger som avokado og reddik, er en deilig juice et ideelt supplement for et balansert kosthold. Med riktig juicer er det enkelt å få det beste i smak, tekstur og kvalitet ut av saften din.
Fersk juice har imidlertid kort holdbarhet, ettersom vitamininnholdet reduseres kort tid etter tilberedningen. Derfor krever det litt tanke bak å bevare fersk juice du har presset hjemme. Du må vite hvor lenge du kan holde den kjølig og hvordan du kan fryse juice. Vår praktiske guide nedenfor hjelper deg med å lage perfekt hjemmelaget juice og gir veiledning for den beste måten å lagre fersk juice på for å bevare den for et enkelt, deilig vitaminkick!
Før vi viser deg hvordan du lagrer fersk juice, må du presse litt! Det finnes en rekke produkter på markedet som er ideelle for å lage et perfekt glass presset juice. Hvis du vil vite mer om hvordan du velger den perfekte juiceren, har vi dekket deg i denne enkle guiden.
Det er to hovedmåter å juice på. Kaldpresset juicing har en klar fordel. Når frukt er oppvarmet, mister de enzymer og vitaminer, men når det gjelder å presse saften kan det ikke gå galt: Bare legg frukten i juiceren, slå den på og nyt en deilig, ferskpresset juice.
Når du velger en juicer er det verdt å ta seg litt tid til å undersøke forskjellene mellom de forskjellige modellene som er tilgjengelige. Hver enkelt vil påvirke smaken, konsistensen og næringsinnholdet i din vitaminpakkede drikke på forskjellig måte. I tillegg kan de også påvirke holdbarheten til den ferske juice de lager for deg. Her er vår enkle guide til de to vanligste juicertypene.
Hvis du lurer på hvordan du skal lagre fersk juice, så trenger du ikke lete lenger! Her er noen svar på de oftest stilte spørsmålene om konservering av fersk juice, slik at du kan nyte sunn hjemmelaget juice lenger.
Hvis du vil bevare din ferskpressede juice uten å fryse den, kan du oppbevare den i kjøleskapet i tre dager. Ved å fryse juice, kan den vare mellom 12 og 16 måneder.
Måten du bør oppbevarer juicen din på avhenger av hvor lenge du vil den skal holde seg, og om du ønsker at den skal beholde vitaminer og næringsstoffer. Når du oppbevarer juicen i kjøleskapet, sikrer du at den mister færre vitaminer enn om den oppbevares i romtemperatur. Ved å oppbevare fersk juice i fryseren, kan du lagre den lenger, og relativt få næringsstoffer går tapt.
Når du bruker frukt med spiselig skall - som for eksempel epler - ikke skrell frukten først. Skallet er fullt av vitaminer og næringsstoffer, noe som gjør det ideelt for ferskpresset juice. Å inkludere skallet i juicen din kan bidra til å forlenge holdbarheten til vitaminene, samt øke næringsinnholdet i drikken fra starten av.
HR1921/20
HR1949/20
Hvis fryseren din allerede er full, er et annet alternativ for å bevare fersk juice å bruke pasteurisering Denne metoden dreper mikroorganismer som får juicen til å bli dårlig. En enkel og rask måte å bevare hjemmelaget juice på.
Tips: Med denne metoden kan du ikke bare konservere ferskpresset juice, men også bevare den i opptil et år. Det er imidlertid verdt å huske på at denne prosessen vil føre til at juicen mister flere vitaminer under oppvarmingsprosessen.
Med denne enkle guiden for å lage og lagre fersk juice, har du nå alle tipsene og triksene du trenger for å lagre fersk juice etter at du har laget den på best mulig måte. Kilde: 1 Interne tester med 1000 g hver av druer, epler, bjørnebær, jordbær, tomater, vannmelon, appelsiner og granateple.
Følg disse enkle trinnene for å bevare fruktjuicen: