0

Handlekurv

Det ligger for øyeblikket ingen varer i handlekurven din.

    Lesetid: 3 Min

    Hvordan lage mandelmelk og annen nøttemelk selv

     

    Med bare tre ingredienser og en enkel metode er det lett å lage nøttemelk - når du vet hvordan. Og det er her vi kommer inn. Les videre for en enkel oppskrift på hjemmelaget mandelmelk og vår trinnvise guide for enkelt å lage din egen hjemmelagde nøttemelk.

    Hvorfor er det lurt å lage nøttemelk?


    Å bruke vår mandelmelk-oppskrift til å diske opp med din egen nøttemelk er ikke bare ukomplisert, det er også bra for deg, og når du lager nøttemelk selv, kan du kontrollere hva melken inneholder. Nøttemelk har noen gode fordeler for helsen din - her er noen grunner til at det er godt å drikke nøttemelk:

     

    • Nøtter er naturlig vegansk, så nøttemelk er et flott alternativ til vanlig melk.
    • Nøttemelk har en tendens til å ha færre kalorier enn tradisjonell melk.1
    • Som vanlig melk inneholder nøttemelk kalsium og vitamin D.

    Hvordan lage mandelmelk og annen nøttemelk: det du trenger

    Hvordan lage mandelmelk og annen nøttemelk: det du trenger


    Alt du trenger for å lage nøttemelk er nøtter, vann, en blender, salt og litt tid. Les videre for vår nøttemelk-oppskrift med ni trinn for å lage nøttemelk hjemme.


    Du trenger:

     

    • 150 g mandler eller andre nøtter
    • 1,2 l vann
    • En klype salt
    • En blender


    Hvis du ikke allerede har en, er det verdt å bruke litt tid på å finne den riktige blenderen for å lage mandelmelk og annen nøttemelk.

    Det du trenger

    Hvordan lage nøttemelk: trinnvise instruksjoner

     

    Metoden for å lage mandelmelk er den samme som for annen nøttemelk, så du kan bruke denne opplæringen som grunnlag for nøttemelk basert på en rekke forskjellige oppskrifter.

     

    1. Bløtlegg mandlene dine, eller andre nøtter, i vann over natten.
    2. Hell av vannet.
    3. Tilsett nøtter, vann og salt i blenderen. Hvis du vil piffe opp nøttemelken din med litt ekstra smak, kan dadler, vaniljeekstrakt og friske bær gi det lille ekstra til hjemmelaget melk.  
    4. Blend ingrediensene i ett til to minutter, til blandingen er kremete og glatt.
    5. Filtrer nøttemelken din gjennom en nøttemelkpose og ned i en skål. Hvis du ikke har en nøttemelkpose, kan du bruke et rent stykke musselin, ostelerret eller et tynt kjøkkenhåndkle.
    6. Samle hjørnene på nøttemelkposen og løft den opp, klem forsiktig ut eventuell gjenværende væske.
    7. Kast restene som blir igjen etter silingen, eller bruk det i oppskrifter som granolabarer, med mere.
    8. Hell melken i en forseglet flaske eller annen oppbevaringsbeholder
    9. Oppbevar hjemmelaget nøttemelk i kjøleskapet. Vi anbefaler å bruke den innen fire til fem dager.


    Med denne enkle nøttemelkoppskriften er du klar til å sette i gang. I tillegg fungerer det ikke bare med mandler. Alt du trenger å gjøre er å prøve den samme metoden med dine favorittnøtter, fra hasselnøtter til cashewnøtter og til og med macadamianøtter. Nyt!

    Kilde(r):

    1 Kaffegeek: Plantemelk vs. kumelk: Hva er sunnest

    Abonner på nyhetsbrevet vårt

    100 kr i rabatt på ditt første kjøp i Philips' nettbutikk*.

    Eksklusive medlemstilbud og tidlig tilgang til salg.

    Nyheter om produktlanseringer og tips for en sunn livsstil.

    *

    Jeg ønsker å motta reklamebasert kommunikasjon basert på mine preferanser og atferd, om Philips' produkter, tjenester, arrangementer og kampanjer. Jeg kan enkelt melde meg ut til enhver tid !

    Nettstedet vises best med den nyeste versjonen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.