Nyheter og oppdateringer > Ressurser for leger

Ressurser for leger

September 2023

Denne kommunikasjonen ble opprettet for å bidra til å oppdatere leger om den siste utviklingen, samt å gi en statusoppdatering om utbedringsarbeid.

 

Sjekk denne siden senere, da den vil bli oppdatert regelmessig.

 

Hvis du vil ha mer informasjon om tilbakekallingen,

Kliniske bulletiner

Mai 2023-oppdatering på fullført testing for hjemmesøvnterapi viser ingen nevneverdig skade på pasienter

Testene, utført sammen med fem uavhengige, sertifiserte testlaboratorier og vurdert av tredjeparts kvalifiserte eksperter og Philips Respironics, samt et eksternt panel av eksperter, er nå fullført og risikovurderinger evaluert for alle hjemmesøvnterapiapparater.

Opdateret: 16. mai 2023

21. desember 2022 oppdatering om fullført testing for førstegenerasjons DreamStation-enheter

Basert på den omfattende testingen og analysen vi har gjort i løpet av de siste 18 månedene – i samarbeid med fem uavhengige sertifiserte laboratorier, samt tredjepartseksperter og leger – har vi nå et komplett sett med resultater** for første generasjons DreamStation-enheter.

Jan Kimpen

Jan Kimpen, Chief Medical Officer, diskuterer hva testresultatene betyr for helsepersonell og deres pasienter

Jan Bennik

Jan Bennik, leder for test- og forskningsprogrammet, forklarer detaljene bak testresultatene

** Philips Respironics har gitt dataene og analysene til FDA og andre kompetente myndigheter. FDA vurderer fortsatt dataene og analysene som Philips Respironics har gitt, og kan komme til forskjellige konklusjoner. Helsepersonell, pasienter og andre interessenter bør bruke den fullstendige oppdateringen, inkludert informasjon om begrensningene i testingen, for enhver informert beslutningstaking og bør ikke bare stole på oversikten som presenteres her. Philips Respironics' veiledning for helsepersonell og pasienter forblir uendret. Philips Respironics vil fortsette med utbedringsprogrammet.

Opdateret: 21. desember 2022

Sammendrag av systematisk litteraturgjennomgang av apparater med positivt luftveistrykk og kreftrisiko.
Philips Respironics engasjerte eksterne sakkyndige for å foreta en uavhengig systematisk litteraturgjennomgang av epidemiologiske studier for å evaluere om bruk av maskiner med kontinuerlig eller bi-nivå positivt luftveistrykk (PAP) øker kreftrisikoen hos pasienter med obstruktiv søvnapné (OSA). 


Basert på 13 epidemiologiske studier funnet i den systematiske litteraturgjennomgangen, er det ikke fastslått noen sammenheng mellom bruken av PAP-maskiner, inkludert Philips Respironics’ PAP-maskiner, og kreftrisiko hos pasienter med OSA. To strenge, uavhengige studier viste ingen statistisk forskjell mellom kreftrisiko hos OSA-pasienter som brukte Philips Respironics’ PAP-maskiner og andre merkers PAP-maskiner. Elleve andre epidemiologiske studier ga lite ytterligere innsikt i problemstillingen, men resultatene deres antydet generelt ingen overdreven kreftrisiko forbundet med PAP-bruk hos OSA. 

Opdateret: 25. juli 2022

Philips gir oppdatering om Philips Respironics' PE-PUR lydreduksjonsskumtest og forskningsprogram

Frans van Houten and Roy Jakobs

Philips' administrerende direktør Frans van Houten og chief business leader Connected Care Roy Jakobs snakker om de ulike aspektene ved feltsikkerhetsmeldingen

Frans van Houten and Roy Jakobs

Teknisk prosjektleder Jan Bennik snakker om test- og forskningsprogrammet

Opdateret: Juni 28, 2022

En analyse ble publisert online i European Respiratory Journal som konkluderte med at vedvarende og tiltakene CPAP-behandling av OSA ved bruk av Philips Respironics-enheter, sammenlignet med andre produsenters enheter, ikke var forbundet med økt risiko for kreft etter en median oppfølgingstid på 7,2 år.
Analysen og konklusjonen var basert på data fra en stor multisenter kohortstudie som involverte 4447 OSA-pasienter på CPAP-enheter mellom 2007 og 2018, inkludert 1648 Philips Respironics CPAP-brukere. Philips Respironics var ikke involvert i studien eller analysen.

Opdateret: Mai 24, 2022

En helt uavhengig kanadisk studie ble publisert i American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine.
Denne studien viste ikke en høyere risiko hos pasienter med CPAP sammenlignet med pasienter som brukte en enhet fra en annen produsent.

Opdateret: Des 15, 2021

Ytterligere klinisk informasjon

Allmen sikkerhetsmelding om medisinsk utstyr

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Nettstedet vises best med den nyeste versjonen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.