0

Handlekurv

Det ligger for øyeblikket ingen varer i handlekurven din.

    Air Cooker oppskrifter ​

    Video Hjemmelaget surdeigsbrød​

    Pane con lievito madre​

    Porsjoner 3

    Ingredienser

    • 200 g impasto dipartenza perlievito madrefresco​
    • 360 ml acqua calda​
    • 500 g farina manitoba​
    • 10 g sale​
    Pane con lievito madre​

    Forberedelse

     

    1. Denne oppskriften veileder deg trinn for trinn gjennom å bake hjemmelaget surdeigsbrød fra bunnen av.​
    Det viktigste elementet i enhver oppskrift på surdeig er starteren – en levende kultur av mel og vann som krever jevnlig oppmerksomhet for å få best resultat (se tipset vårt i første trinn om hvordan du kan lage din egen starter hjemme).


    Kvaliteten, smaken og teksturen på brødet kan variere etter når og hvor hyppig du fôrer starteren og hvor aktiv den er i det øyeblikket du skal bake, men også etter lufttemperaturen og -fuktigheten, typen mel du bruker, osv. Men ikke la det skremme deg! Surdeigsbrød er kanskje ikke det enkleste brødet å bake, men det er en utfordring som er vel verd innsatsen.


    2. Løs opp surdeigstarteren i varmt vann. Tilsettmanitobamelet og rør om akkurat så lenge atdet blir tatt opp. Dekk til deigen med et fuktigkjøkkenhåndkle og la den stå på et varmt stedi rundt 20 minutter.

     

    Tips: Du kan lage din egensurdeigstarter fra bunnen av! Start med åganske enkelt blande mel og vann, og la detstå i fl ere dager. Etter en dag eller tobegynner det å danne seg bobler, noe sombetyr at villgjæren begynner å bli aktiv ogformere seg. Fortsett å fôre starteren medferskt mel og vann de neste dagene. Når denhever seg til stadiet der den svulmer avbobler, er starteren klar til bruk.​


    3. ​Tilsett saltet og kna deigen i 2–3 minutter til. Dekk den til og la den stå på et varmt sted i 20 minutter.

    Dekk den til og la den stå på et varmt sted i 20 minutter.

    4. Grip den ene siden av deigen med en litt fuktet hånd. Strekk den oppover og brett den inn mot midten. Gjenta strekkingen og brettingen på de andre tre sidene til du kommer hele runden rundt deigen. Dekk den til og la den stå på et varmt sted i 20 minutter.


    5. Denne gangen lar du deigen kveile seg selv i en "coil fold". Grip deigen i midten med en lett fuktet hånd og strekk den oppover. Fold en av de løse endene inn mot midten, og gjør det samme med den andre. Snu deigen 90 grader og gjenta prosessen. Legg deigen i den smurte Aircooker-gryten. Dekk den til og la den stå på et varmt sted i 20 minutter.


    6. Gjenta coil fold-prosessen. Trykk deigen lett mot kantene av gryten med fi ngrene. Sett gryten på bunnbrettet. Sett den inn i Aircookeren og lukk lokket. La den heve i 30 minutter.


    7. Start apparatet med tid, temperatur og fuktighet stilt inn som angitt.

    Innstillinger for Air Cooker:
    Tilberedningsmetode: –

    160 °C

    45 mins

    High

    Åpne lokket litt for å slippe ut damp.

    8. Åpne lokket litt for å slippe ut damp. Lukk lokket og start apparatet på nytt med tid, temperatur og fuktighet stilt inn som angitt. For å få det jevnt stekt snur du bunnbrettet bak frem halvveis gjennom stekingen.

    Innstillinger for Air Cooker:​
    Tilberedningsmetode: –

    160 °C

    15 mins

    Off

    9. Når brødet er ferdigstekt, tar du det ut av Aircookeren. Sett det på en rist og la det kjøle seg ned.

    Produkter

    Philips NutriU-app

    Oppdag sunne, næringsrike oppskrifter og få inspirasjon med NutriU-appen, din virtuelle og smarte soussjef

    Mer enn 500 oppskrifter, tilberedningstips, nytt innhold hver uke

    Daglig inspirasjon og måter å finne nye favorittoppskrifter på

    Steg-for-steg-anvisninger for å bli en bedre kokk

    Last ned Philips NutriU-appen

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Nettstedet vises best med den nyeste versjonen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.