1. Du er kanskje bare vant til å bruke denne teknikken på grønnsaker, men med hasselbackmetoden på kyllingbryst kan kjøttet suge opp alle smakene fra fyllet. Vi satset på caprese som fyll, og kombinerte mozzarella, tomat og basilikum for å forvandle det enkle kyllingbrystet til en lekker italienskinspirert rett. Steking i Aircookeren gjør kjøttet mørt og saftig.
2. Bruk en skarp kniv til å skjære 4–5 snitt på tvers av kyllingbrystene, avhengig av størrelsen. Pass på å ikke skjære helt gjennom!
3. Skyll tomatene, skjær dem opp på langs og fjern stilken. Skjær mozzarellaen og tomatene i tynne skiver, slik at de passer inn i snittene. Skyll basilikumbladene.
4. Fyll hvert snitt med en skive mozzarella, en skive tomat og et basilikumblad. Risle olivenolje over alt sammen og strø tørket timian, salt og sort pepper over. Legg de fylte kyllingbrystene på bunnbrettet. 5. Sett bunnbrettet inn i Aircookeren og lukk lokket. Start apparatet med tid, temperatur og fuktighet stilt inn som angitt.
Innstillinger for Air Cooker:
Tilberedningsmetode: Roast
6. I mellomtiden lager du balsamicoreduksjonen. Ha balsamicoeddiken og honningen i en kasserolle. La den koke opp, skru ned varmen og la den småkoke i 10–15 minutter, eller til den tykner og blir redusert til ca. halvparten. Tips: Gjør en kjapp test med skje. Hvis sausen blir sittende bakpå skjeen, er den klar. 7. Når kyllingen er ferdigstekt, tar du den ut av Aircookeren. Server den med ferske basilikumblader på og medbalsamicoreduksjonen rislet over, samt med tilbehør og salat etter valg.