0

Handlekurv

Det ligger for øyeblikket ingen varer i handlekurven din.

    Lesetid: 4 Min

    Hvordan lage espresso: Beste tips for hjemmelaget espresso


    Enten du trenger et riktig koffeinkick om morgenen eller har lyst på en forfriskende is-macchiato, spiller espresso en nøkkelrolle i kaffeverdenen. Og å vite hvordan du lager espresso hjemme vil gi deg tilgang til en rekke kaffedrikker hver dag. Men hvordan kan du oppnå den perfekte espressomalt kaffe hjemme? Og hva om du vil vite hvordan du kan lage espresso uten maskin?


    Denne artikkelen vil lede deg gjennom trinnene for hvordan du lager espresso-kaffe med en espressomaskin, og hvordan du kan lage espresso med kaffetrakter.  Oppdag våre beste tips, fra riktig trykk, til vanntemperatur, til eksakt malingsgrad.

    Hvordan lage espresso hjemme uten maskin


    Kanskje du vil ha en sterk espresso om morgenen, men du har ikke espressomaskin. Du kan lære å lage espresso med andre alternativer, som for eksempel en presskanne.


    Mal først hele bønner og brygg espressoen som du vanligvis gjør når du lager kaffe i presskanne. Filtrer kaffen gjennom en sil eller et filter i en beholder. Brygg så ny kaffe, men i stedet for å bruke vann som du normalt ville, bruk kaffen du nettopp har laget.


    Selv om du ikke vil kunne forvente noe crema med presskanne-metoden, vil du fortsatt ha en sterk espresso-kaffe.


    Du vet nå hvordan du lager espresso uten maskinassistanse, men sannheten er at fra en maskin smaker espressoen enda bedre.

    Hvordan lage espresso med maskin i 5 trinn


    Følg disse trinnene for å lage hjemmelaget espresso med en halvautomatisk espressomaskin:

     

    1. Trekk et "blankt shot:" Forvarm maskinen ved å kjøre vann gjennom portafilteret og i koppen uten å bruke espresso.

    2. Mal de ferske, hele bønnene: Gjør dette rett før brygging. Sikt etter en tekstur som ligner på granulert sukker for den perfekte smaken.

    3. Fyll portafilteret: For en enkel espresso, bruk ca. 6 g malte bønner (en avrundet teskje). Bruk 17 g (en avrundet spiseskje) malte bønner til en dobbel espresso.

    4. Tapp kaffen: Tapp den malte kaffen til den ser jevn ut for å sikre konsistens når vannet presses gjennom.

    5. Brygg espressoen: Sett portafilteret inn i maskinen med koppen under. Ha en timer klar for å sikre at bryggetiden er 20-30 sekunder.

    Hvordan lage espresso med maskin i 5 trinn

    Det du trenger

    Hvordan lage en perfekt espresso


    Hva er nøkkelen til å lage en god espresso? Suksess kommer til syvende og sist an på forberedelse og nøyaktighet. Slik lager du espresso som er så nær barista-standard som mulig:

     

    • Tamp i en 90-graders vinkel. Tamping kan være avgjørende for smaken. Følg disse trinnene for å tampe som en proff. 

    1. Bruk fingeren til å jevne ut kaffen og børste av overflødig kaffe.
    2. Bøy albuen i en 90-graders vinkel og bruk ca. 7 kg trykk.
    3. Når du har dannet en puck, bruk mer press for å gjøre den enda mer kompakt (omtrent 9-13 kg trykk bør gjøre susen).

     

    Nyttig hack: Hvis du ikke er sikker på hvor mye kraft som trengs for å tampe, stå på en vekt og skyv tampen ned på benkeplaten til du ser at vekten din går ned. Dette vil vise hvor hardt du må trykke for å oppnå riktig mengde trykk mens du tamper.

    • Mål kaffe-til-vann-forholdet. Den intense smaken av espresso tilskrives et veldig høyt kaffe-til-vann-forhold. Pass på at vekten på den flytende espressoen er omtrent en til tre ganger mengden tørr kaffe som brukes. For eksempel, hvis du bruker tre teskjeer tørr kaffe, vil du ende opp med å trekke en standard 37 ml espresso. 

    • Sjekk konsistensen på kaffen din. For å oppnå den perfekte hjemmelagde espressoen, må malingsgraden være akkurat passe. Hvis espressoen din smaker bittert eller brent, kan det være overekstraksjon på grunn av en for fin malingsgrad. Hvis det smaker svakt eller surt, kan det hende at malingsgraden er for grov. Mens personlig smak avgjør hvordan du vil ha espressoen din på det bitre-til-svake spekteret, strev etter finmalt kaffe som er konsistent i størrelse og tekstur. 

    • Sørg for at vannet er varmt. Vanntemperatur er nøkkelen til perfekt espresso. Riktig temperatur er 90-96°C.

    Hvordan lage espresso hjemme på den enkleste måten


    Hvis du synes dette er alt for mye stress å gå gjennom for å lage espresso hjemme, kan en helautomatisk espressomaskin være noe for deg. Du trykker på en knapp, og den gjør alt arbeidet!


    Du vet nå hvordan du lager espresso uten maskin, og hvordan du lager espresso hjemme med maskin, og hvordan du kan gjøre livet enkelt for deg selv med den mest nyttige typen maskin på markedet!

    Abonner på nyhetsbrevet vårt

    Checkmark

    Eksklusive kampanjer og kuponger

    Checkmark

    Produktlanseringer

    Checkmark

    Tips og triks

    Abonner på nyhetsbrevet vårt

    100 kr i rabatt på ditt første kjøp i Philips' nettbutikk*.

    Eksklusive medlemstilbud og tidlig tilgang til salg.

    Nyheter om produktlanseringer og tips for en sunn livsstil.

    *

    Jeg ønsker å motta reklamebasert kommunikasjon basert på mine preferanser og atferd, om Philips' produkter, tjenester, arrangementer og kampanjer. Jeg kan enkelt melde meg ut til enhver tid !

    Nettstedet vises best med den nyeste versjonen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.