Pasienter og leger sparer tid med nytt håndholdt ultralydapparat

 

Det bør være enklere og raskere for leger og helsepersonell å undersøke pasienter med ultralyd, tidlig i undersøkelsesfasen. Derfor lanserer Philips sitt nye håndholdte ultralydsystem i Norden, som vil sikre effektive point-of-care undersøkelser til fordel for pasientene.

28 august, 2017

Ultralydapparater er et utbredt verktøy i den norske helsetjenesten når helsepersonellet skal vurdere hva som skjer inne i kroppen. I dag skjer ultralydundersøkelsene på sykehus, vanligvis med et stort og kostbart apparat, som ofte kun kan vedlikeholdes av servicespesialister. Nå derimot, vil helsepersonell ha mulighet til å undersøke pasienter med ultralyd når som helst, og hvor som helst. Dette skjer når Philips lanserer Lumify på det norske markedet.

 

Philips Lumify er et håndholdt ultralydapparat som ser ut som en vanlig transduser. Forskjellen er at Lumify har en USB-støpsel i enden som kobler den til en smarttelefon- eller enhet, og med den tilhørende appen blir enheten til et ultralydsystem som alltid er tilgjengelig. Med den nye teknologien, vil hovedsakelig diagnostisering av pasientene bli enklere for landets helsepersonell.

 

-Hvis alle leger har et håndholdt ultralydapparat hengende rundt nakken i fremtiden, i stedet for et stetoskop, vil de ha mulighet til å raskt kunne ta de første essensielle undersøkelsene. Dette vil bidra til å unngå at pasienter blir sendt rundt mellom forskjellige sykehusavdelinger, som sparer masse tid både for helsepersonellet og pasientene, og kan være avgjørende for pasientenes fremtid, sier Nille Klæbel, Managing Director Philips Denmark og Director Health Systems Nordic.

 

Stort utviklingspotensiale

Det er spesielt i ambulanser og landets akuttmottak at Philips ser et stort potensiale for Lumify. Ansatte innen kardiologi og personell som tar blodprøver av pasienter flere ganger om dagen, kan også dra fordel av den nye løsningen.

 

Philips forventer en årlig vekst på omtrent 5 prosent for den håndholdte ultralydteknologien i Norden, da de utkonkurrerer de gamle stasjonære apparatene i førstegangsundersøkelser, og har en bildekvalitet som er like god som de fleste store apparatene.

 

-Vi ser et enormt vekstpotensial i ultralyd fordi det er harmløst i motsetning til røntgen og CT.

Med utviklingen av app-baserte løsninger, kan vi nå få fordeler av ultralyd ut til grener av helsevesenet vårt som tidligere brukte flere særegne instrumenter for ulike undersøkelser, eller var ute av stand til å utføre kritiske undersøkelser tidlig i undersøkelsesfasen. At diagnoser og oversikt kan oppnås raskt og enkelt vil spare både pasientene og de ansatte for masse tid, og det er på tide, sier Nille Klæbel.

 

Med den nye teknologien blir pleiepunktet flyttet til første behandlingsstadium, som vil takle "flaskehalsen" som oppstår rundt de få fagfolkene som utfører de spesialiserte undersøkelsene i dag. I stedet kan flere av undersøkelsene nå gjøres via en app-basert tablet plattform. Leger vil nå ha muligheten til å dele resultater med kollegaer på en delt Lumify-plattform, som igjen muliggjør kunnskapsdeling og diskusjon av resultatene. Da appen fungerer som hvilken som helst annen app, har Philips mulighet til å legge til nye funksjoner og forbedre brukeropplevelsen på en kontinuerlig basis.

 

Philips Lumify er allerede lansert i USA og har blitt mottatt med svært positive tilbakemeldinger, samt vunnet flere priser.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Rasmus Vestergaard

Head of Brand, Communication & Digital, Philips Nordic

Mobile: +45 21 55 00 81

E-mail: Rasmus.Vestergaard@philips.com

ELLER

Nille Klæbel

Managing Director Philips Denmark and Director Health Systems Nordic
Tlf.: +45 20 18 85 76

E-mail: Nille.Klaebel@philips.com

About Royal Philips

Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) is a leading health technology company focused on improving people's health and enabling better outcomes across the health continuum from healthy living and prevention, to diagnosis, treatment and home care. Philips leverages advanced technology and deep clinical and consumer insights to deliver integrated solutions. Headquartered in the Netherlands, the company is a leader in diagnostic imaging, image-guided therapy, patient monitoring and health informatics, as well as in consumer health and home care. Philips' health technology portfolio generated 2016 sales of EUR 17.4 billion and employs approximately 70,000 employees with sales and services in more than 100 countries. News about Philips can be found at www.philips.com/newscenter.