Nyhetssenter | Norge

mar 21, 2016

Philips inngår samarbeid med Hjertesykehuset i Tammerfors om et finsk kompetansesenter for hjertebehandling

 

  • Flerårig strategisk samarbeidsavtale om installasjon og administrasjon av bildediagnostiske- og informasjonsrelaterte løsninger, for å muliggjøre informert, effektiv og bærekraftig hjertebehandling ved Hjertesykehusets nye og eksisterende lokaler
  • Samarbeidet innebærer vedlikehold, oppgradering, opplæring og konsulenttjenester for å legge til rette for nye teknologier, prosedyrer og prosesser innenfor kardiologi

Amsterdam (Nederland) og Tammerfors (Finland) – Koninklijke Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) kunngjorde i dag at selskapet har undertegnet en strategisk samarbeidsavtale med Hjertesykehuset i Tammerfors i Finland, om å innovere innen hjertebehandling og styrke Hjertesykehuset som et europeisk kompetansesenter for hjertebehandling. Den flerårige avtalen har en verdi på cirka 19 millioner EUR og er det første strategiske samarbeidet for Philips i Finland og det tredje i Norden.

 

For å møte det økende behovet for hjertebehandling i og utenfor regionen, fornyer Hjertesykehuset driften, bygger nye anlegg og renoverer deler av sine eksisterende anlegg. Inkludert i den strategiske samarbeidsavtalen er en serviceavtale som innebærer at Philips vil installere, integrere og administrere løsninger for hjerteangiografi, hjerteultralyd, klinisk informatikk og pasientovervåkning samt gi vedlikehold, opplæring og konsulenttjenester under en enhetlig betalingsstruktur. Kontrakten ble tildelt etter en offentlig europeisk anbudsprosess og dekker en flerårig periode frem til 2030. Philips vil jevnlig oppdatere de installerte systemene og gjøre det enkelt for sykehuset å ta i bruk nye teknologier, prosedyrer og prosesser etter hvert som de blir tilgjengelige.

 

Hjertesykehuset som eies av Tammerfors universitetssykehus, spesialiserer seg på diagnose og behandling av hjertesykdommer, med avdelinger i Birkaland og søndre Finland. Hjertesykehuset drives i tilknytning til universitetssykehuset og behandler pasienter i regionen som trenger hjertebehandling, deriblant (minimalinvasiv) kirurgi. Kvaliteten på behandlingen som gis, tiltrekker også offentlige og private pasienter fra hele Finland, samt utlandet. Sykehuset har et strategisk fokus på et godt arbeidsmiljø, fleksibel tilgang til omsorg, gode pasientopplevelser og samarbeid, for å tiltrekke seg de beste kliniske fagfolkene og tilby den beste behandlingen for pasienter. Et vesentlig element ved denne strategien er å utruste sykehuset med det beste og mest oppdaterte utstyret, systemene, prosessene og arbeidsmiljøene. Sykehuset tar spesielt sikte på å tilby sine pasienter et fullt integrert og sømløst behandlingsforløp, som krever de tilpassede behandlingsløsningene som Philips tilbyr.

 

– Ved å inngå partnerskap med Philips vil vi kunne innlede et nært og dypt samarbeid i forbindelse med de mest kritiske områdene på Hjertesykehuset, sier Kari Niemelä, administrerende direktør og sjefsoverlege på Heart Hospital. – Ved å konsentrere oss om en enkel utstyrs- og tjenesteleverandør, vil vi gjennom dette strategiske samarbeidet få best mulig utbytte av de medisinske teknologiene, samt nå våre operasjonelle og strategiske mål.

 

– Helseforetak trenger en dedikert partner som ikke bare leverer teknologi, men som også tilbyr sin gode kompetanse og lange erfaring, sammen med ressurser og løsninger som vil bidra til å omstille organisasjonen raskere, sier Jarno Eskelinen, administrerende direktør for Philips Finland. – Samarbeidet med Hjertesykehuset styrker vår ledelse i langsiktige, strategiske prosjekter, som gjør at helsevesenet kan gi utvidet tilgang til kvalitetsbehandling og kontrollere kostnader. På denne måten kan de fokusere på det som betyr mest – å gi bedre behandling til mennesker i nærområdet.

 

Avtalen med Hjertesykehuset legger sterk vekt på innovasjon og langtidssamarbeid for å oppnå samordnede og kontinuerlige behandlingsmåter. I tillegg til å ha tilgang til moderne løsninger innen hjerteavbildning, for eksempel Philips' IntelliSpace Cardiovascular informasjon- og bildeportal, vil sykehuset også ha tilgang til andre avanserte informasjon- og analyserelaterte løsninger. Ved å levere riktig informasjon til riktig sted på riktig tid gjennom hele behandlingsprosessen, vil disse systemene gi sykehusets kardiologer støtte for å sikre informert, effektiv og bærekraftig behandling.

 

For ytterligere å bedre opplevelsen for pasienter, pårørende og de ansatte, vil Hjertesykehuset ha mulighet til å legge til Philips’ Ambient Experience-løsninger. Ambient Experience integrerer teknologi (dynamisk belysning, projeksjon og lyd), romdesign og bedre arbeidsflyt for å skape et behagelig og beroligende miljø for pasienter samt en effektiv og oversiktlig arbeidsplass for sykehuspersonalet.

Om Koninklijke Philips

Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) er et ledende helseteknologiselskap med fokus på å forbedre menneskers helse og kunne gi bedre resultater gjennom hele helsekjeden, fra en sunn livsstil og forebygging, til diagnose, behandling og hjemmebehandling. Philips bruker avansert teknologi i kombinasjon med klinisk- og forbrukerrelatert innsikt for å levere helhetlige løsninger. Selskapet er ledende innenfor bildediagnostikk, bildestyrt behandling, pasientovervåkning og helseinformatikk, samt forbrukerhelse og hjemmebehandling. Philips har hovedkontor i Nederland og hadde i 2016 en omsetning på 17,4 milliarder EUR. Selskapet har cirka 70 000 ansatte med salg og tjenester i mer enn 100 land. Nyheter om Philips finnes på www.philips.no.

Les merMindre informasjon

Om Hjertesykehuset

Hjertesykehuset er et fullservice sykehus spesialisert på hjertebehandling. Sykehuset leverer tjenester til både offentlig og privat sektor, til pasienter som trenger hjerte- eller throaxkirurgisk behandling. Hjertesykehuset har ansvaret for spesialbehandling av hjertepasienter i Birkaland-distriktet. De tilbyr også tjenester for andre kommuner, sykehusdistrikter og aktører i helsesektoren. Sykehuset sysselsetter cirka 400 eksperter, deriblant cirka 60 leger, og har mer enn 33.000 pasienter årlig.

Den tverrfaglige kompetansen sikrer en trygg, pålitelig og sammenhengende behandlingsopplevelse for pasientene. Hjertesykehuset har avdelinger i Tammerfors, Valkeakoski og Helsingfors.

Les merMindre informasjon

Temaer

Kontakter

Rasmus Vestergaard

Rasmus Vestergaard

Head of Communication

Tel: +45 21 55 00 81

Lina Faye

Head of Communications

Tel: +46 708 32 21 37

Medieressurser

Del på sosiale medier

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Nettstedet vises best med den nyeste versjonen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.