Nyhetssenter | Norge

mar 18, 2016

Philips markerer World Oral Health Day


Den 20. mars 2016 kommer over en million tannleger fra 200 organisasjoner i 130 land over hele verden til å gå sammen med FDI World Dental Federation (FDI) for å feire World Oral Health Day, en dag som ble opprettet for å belyse viktigheten av en god munnhelse.

Bak feiringen ligger et alvorlig budskap. Redusert munnhelse har blitt knyttet til en rekke helseproblemer, som for eksempel:

 

  • Hjertesykdom[i]
  • Kreft i bukspyttkjertelen[ii]
  • Lungebetennelseii
  • Lungesykdomii

 

Det finnes indikasjoner på at det er en nær sammenheng mellom god munnhelse og allmennhelse. I en studie ble det rapportert at 40% av personer med alvorlige sykdommer i tannkjøttet også har nok en kronisk lidelse. [iii] World Oral Health Day 2016 har som formål å utdanne mennesker rundt det faktum at god munnhelse går lengre enn til det å ha et fint smil – det har en fundamental sammenheng med det generelle velværet.

 

For å belyse ytterligere forbindelsen mellom munnhelse og allmennhelse, samarbeider Philips i Sverige med 1,6 & 2,6 millionerklubben gjennom kampanjen ”Borsta för hjärtat”, der målet er å samle inn 150 000 kr til forskning på dette området. For hver tannlege besøkende hos Folktandvården i Stockholm, som prøver å pusse for hjertet sitt med en elektrisk tannbørste, doneres det 10 kr til forskning.

 

I Norge markeres dagen blant annet av tannlegeforeningen med temaet “Sunn munn. Sunn kropp.“, der målet er å sette munnhelse inn i et større folkehelseperspektiv og se på effekten munnhelsen har på vår generelle fysiske og psykiske helse. Kampanjen vil spesielt fokusere på psykisk helse, tobakk og diabetes.

 

Slurvete eller utilstrekkelig rengjøring av tannflatene og mellom tennene gjør at bakterier lett fester seg i tannkjøttkanten. Etter en stund forårsaker disse bakteriene betennelser, noe som for eksempel viser seg gjennom blødende tannkjøtt. Når tannkjøttet er betent, kan bakterier lett spre seg ut i kroppen via blodbanene.

 

Å pusse tennene ordentlig rene tar lengre tid enn det man kan forestille seg. Ved å rengjøre alle tannflatene, samt mellom tennene og langs tannkjøttkanten, forhindrer man dårlig munnhygiene.

 

Les mer om Philips Sonicare elektriske tannbørster her

 


 

[i] Van Dyke, TE., Starr, JR. Unraveling the link between Periodontitis and Cardiovascular Disease. December 2013. Available from: http://jaha.ahajournals.org/content/2/6/e000657.short [Last accessed: December 2015]

[ii] The FDI Oral Health Atlas. April 2015. Available from: http://www.fdiworldental.org/media/77552/complete_oh_atlas.pdf [Last accessed: December 2015]

[iii] Bensley, L. VanEwyk, J and Ossiander, E.M. Associations of self-reported periodontal disease with metabolic syndrome and number of self-reported chronic conditions. May 2010. Available from: http://www.cdc.gov/pcd/issues/2011/may/10_0087.htm [Last accessed: December 2015]

Om Koninklijke Philips

Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) er et ledende helseteknologiselskap med fokus på å forbedre menneskers helse og kunne gi bedre resultater gjennom hele helsekjeden, fra en sunn livsstil og forebygging, til diagnose, behandling og hjemmebehandling. Philips bruker avansert teknologi i kombinasjon med klinisk- og forbrukerrelatert innsikt for å levere helhetlige løsninger. Selskapet er ledende innenfor bildediagnostikk, bildestyrt behandling, pasientovervåkning og helseinformatikk, samt forbrukerhelse og hjemmebehandling. Philips har hovedkontor i Nederland og hadde i 2016 en omsetning på 17,4 milliarder EUR. Selskapet har cirka 70 000 ansatte med salg og tjenester i mer enn 100 land. Nyheter om Philips finnes på www.philips.no.

Les merMindre informasjon

Temaer

Kontakter

Rasmus Vestergaard

Rasmus Vestergaard

Head of Communication

Tel: +45 21 55 00 81

Lina Faye

Head of Communications

Tel: +46 708 32 21 37

Medieressurser

Del på sosiale medier

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Nettstedet vises best med den nyeste versjonen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.