Nyhetssenter | Norge

feb 25, 2016

Philips inngår ny avtale med Stockholms fylkeskommune

Stockholm, Sverige – Royal Philips (NYSE: PHG; AEX: PHIA) har undertegnet en avtale for pasientovervåking på Karolinska Universitetssjukhuset som omfatter både det nye Karolinska i Solna (NKS) og i Huddinge.

 

Philips skal levere pasientovervåkningssystemer og applikasjoner for klinisk beslutningsstøtte som kan brukes for å overvåke pustefrekvens, puls, blodtrykk og temperatur.

 

«Forverringer i tilstanden til en pasient vises ofte på forhånd med fysiologiske forandringer som kan observeres inntil 24 timer før en alvorlig hendelse. Avvik i vitale parametere er som oftest en indikasjon på forverring hos pasienten og en økt risiko for komplikasjoner. Ved kontinuerlig overvåking av de vitale parameterne kan eventuelle avvik oppdages og utbedres i god tid», sier Håkan Skytt, kundeansvarlig hos Philips.

 

Innenfor rammen av avtalen er også et innovasjonssamarbeid, det vil si et samarbeid som bygger på at Philips og Karolinska sammen og gjennom innovasjon, skal finne smarte løsninger innen helsetjenester.

«For Philips er denne typen samarbeid et viktig og effektivt verktøy for å skape nye innovasjoner som både kan effektivisere og øke kvaliteten på helsetjenester», sier Johan Folkunger, leder for Philips Health Systems i Sverige.

 

Om systemet

Det nye pasientovervåkingssystemet samler inn alle vitale parametere fra pasienten til ett eneste system. Informasjonen blir tilgjengelig og kan brukes av de ansatte som deltar i pasientens behandling, slik at pasienten får adekvat behandling i rett tid. Informasjonen som samles inn, lagres digitalt i Karolinska og kan brukes for behandlings- og kvalitetsutvikling samt til forskning.

 

Om Karolinska Universitetssjukhuset

Nye Karolinska i Solna er nå i byggefasen og vil åpne dørene for de første pasientene i løpet av fjerde kvartal i 2016. Hoveddelen av sykehuset vil være ferdigbygd i løpet av 2017, og planlegges å være i full drift fra 2018. Karolinska Universitetssjukhuset er et av de ledende akademiske sykehusene i verden, og med det nye sykehuset vil de forsterke sin posisjon innenfor høyt spesialisert medisinsk behandling. Nye Karolinska i Solna vil ha en svært pasientsentrert tilnærming til medisinsk behandling og vil utvikle pleierutinene ved å integrere pasientpleie, klinisk forskning og utdanning. Dette er helt i tråd med det fokuset Philips har på å utvikle fremtidens helsetjenester og redde liv med meningsfulle innovasjoner som gjør en forskjell for pasienter og helsepersonell.

Om Koninklijke Philips

Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) er et ledende helseteknologiselskap med fokus på å forbedre menneskers helse og kunne gi bedre resultater gjennom hele helsekjeden, fra en sunn livsstil og forebygging, til diagnose, behandling og hjemmebehandling. Philips bruker avansert teknologi i kombinasjon med klinisk- og forbrukerrelatert innsikt for å levere helhetlige løsninger. Selskapet er ledende innenfor bildediagnostikk, bildestyrt behandling, pasientovervåkning og helseinformatikk, samt forbrukerhelse og hjemmebehandling. Philips har hovedkontor i Nederland og hadde i 2016 en omsetning på 17,4 milliarder EUR. Selskapet har cirka 70 000 ansatte med salg og tjenester i mer enn 100 land. Nyheter om Philips finnes på www.philips.no.

Les merMindre informasjon

Temaer

Kontakter

Rasmus Vestergaard

Rasmus Vestergaard

Head of Communication

Tel: +45 21 55 00 81

Lina Faye

Head of Communications

Tel: +46 708 32 21 37

Medieressurser

Del på sosiale medier

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Nettstedet vises best med den nyeste versjonen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.