0

Handlekurv

Det ligger for øyeblikket ingen varer i handlekurven din.

    Prosessen med    

    å lage kaffe

    Bønnetyper

    Kaffebønner

     

    Akkurat som vin avhenger riktig bønnevalg av paletten din. Dette skyldes at kaffebønnene har forskjellige smaksegenskaper avhengig av hvilken del av verden de kommer fra.


    Høyde over havet, temperatur og jordsmonn, selv innhøstingen, spiller også en rolle. Og brenningen av kaffebønnene produserer enda flere smaksnyanser og smaker.


    Når det gjelder kaffen som havner i koppen din, finnes det bare to bønnetyper av betydning: Arabica og Robusta.

    Arabica-kaffe

    Arabica

     

    Arabica-bønnene er champagnen av kaffe. De har en nydelig aromatisk fylde og produserer en smak som er både mild og dyp på samme tid.

    Robusta-kaffe

    Robusta

     

    Robusta-bønnene er koffeindronningen av kaffe. De inneholder omtrent dobbelt så mange stimulanser som Arabica-bønner. Dette gir kaffen en sterk og litt bitter smak.

    Kopi Luwak-kaffe

    Kopi Luwak

     

    Hvis du vil ha en gourmetopplevelse utenom det vanlige, kan du prøve de svært ettertraktede bønnene som ekstraheres fra avføringen til den indonesiske snikekatten. Dette mangusterlignende dyret fråtser i kaffebær før den bæsjer ut kjernen. Fordøyelsesprosessen som bærene går gjennom, gir bønnene deres karakteristiske smak.

    Bønnearomaer

    Nymalt

    Det er en grunn til at vi elsker lukten av nymalte kaffebønner. Det skyldes at hver bønne inneholder ca. 800 forskjellige flyktige aromaer og smaker. Tenk for deg krydder, urter, nøtter, grønnsaker, blomster og frukt.


    Kunsten å lage kaffe ligger i ekstraksjonen av skatten som er forseglet inni hver bønne. Ved å male bønnene kan vannet trekke ut mer av disse løsningene. De står for smaken og aromaen til det som havner i koppen.

    En kopp kaffe

    15-minuttersregelen

     

    Etter 15 minutter mister malt kaffe omtrent 60 % av aromaen.

    Derfor anbefaler vi at du gjør følgende:
    • Oppbevar kaffebønnene unna luft, lys og fuktighet.
    • Konsumer dem 6–8 uker etter brenning.
    • Mal alltid kaffen rett før du trakter den.

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Nettstedet vises best med den nyeste versjonen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.