Kaffebønner er faktisk frøene inni de spiselige bærene til Coffea-planten. De grønne bønnene brennes deretter i varierende grad for å oppnå ønsket smak, før de males og brygges.
Kaffeplanter dyrkes i tropiske og subtropiske deler av verden. De trives høyt over havet og i et kjølig, fuktig klima.
Det finnes to typer kaffebønner: Arabica og Robusta. Arabica er den mest populære varianten med en subtil aromatisk smak, mens Robusta inneholder mer koffein. De fleste kaffeblandinger inneholder en kombinasjon av begge.
De røde kaffebærene håndplukkes når de er modne, før frøene ekstraheres og tørkes. Umodne bær etterlates på planten for å modnes.
For å oppnå ønsket smak og fremheve bestemte egenskaper brennes de grønne kaffebønnene i varierende grad. Det finnes tre hovednivåer av brenning: lys brun, middels brun og mørk brun. Jo mørkere brent, jo mindre koffein.
Særpregede, skreddersydde kaffetyper – eller en konsekvent smak – oppnås ved å blande sammen ulike typer kaffebønner og brenningsnivåer. Det er en kunstform som krever en god nese, "cupping" (smaking) og en raffinert palett. Bønnene blandes i henhold til individuelle egenskaper og kvaliteter som ble oppnådd under brenning, for eksempel kakaosmaker, blomsteraromaer, fyldige toner og lys syrlighet.
Det er så mange elementer som spiller inn når man skal lage det perfekte brygget: kverning, temperatur, ekstraksjonstid, forhold mellom kaffe og vann. Våre automatiske kaffemaskiner kan gjøre alt dette for deg – du trenger bare å trykke på en knapp. Mens våre manuelle kaffemaskiner vil lokke frem din indre barista.
En espresso har et eget skumlag. For andre typer kaffe kan du dampe, skumme og vispe alt du orker! Bruk helmelk for å få best smak og konsistens, og bruk den alltid rett fra kjøleskapet.
Kaffebønner er faktisk frøene inni de spiselige bærene til Coffea-planten. De grønne bønnene brennes deretter i varierende grad for å oppnå ønsket smak, før de males og brygges.
Kaffeplanter dyrkes i tropiske og subtropiske deler av verden. De trives høyt over havet og i et kjølig, fuktig klima.
Det finnes to typer kaffebønner: Arabica og Robusta. Arabica er den mest populære varianten med en subtil aromatisk smak, mens Robusta inneholder mer koffein. De fleste kaffeblandinger inneholder en kombinasjon av begge.
De røde kaffebærene håndplukkes når de er modne, før frøene ekstraheres og tørkes. Umodne bær etterlates på planten for å modnes.
For å oppnå ønsket smak og fremheve bestemte egenskaper brennes de grønne kaffebønnene i varierende grad. Det finnes tre hovednivåer av brenning: lys brun, middels brun og mørk brun. Jo mørkere brent, jo mindre koffein.
Særpregede, skreddersydde kaffetyper – eller en konsekvent smak – oppnås ved å blande sammen ulike typer kaffebønner og brenningsnivåer. Det er en kunstform som krever en god nese, "cupping" (smaking) og en raffinert palett. Bønnene blandes i henhold til individuelle egenskaper og kvaliteter som ble oppnådd under brenning, for eksempel kakaosmaker, blomsteraromaer, fyldige toner og lys syrlighet.
Det er så mange elementer som spiller inn når man skal lage det perfekte brygget: kverning, temperatur, ekstraksjonstid, forhold mellom kaffe og vann. Våre automatiske kaffemaskiner kan gjøre alt dette for deg – du trenger bare å trykke på en knapp. Mens våre manuelle kaffemaskiner vil lokke frem din indre barista.
En espresso har et eget skumlag. For andre typer kaffe kan du dampe, skumme og vispe alt du orker! Bruk helmelk for å få best smak og konsistens, og bruk den alltid rett fra kjøleskapet.
Arabica-bønnene er champagnen av kaffe. De har en nydelig aromatisk fylde og produserer en smak som er både mild og dyp på samme tid.
Robusta-bønnene er koffeindronningen av kaffe. De inneholder omtrent dobbelt så mange stimulanser som Arabica-bønner. Dette gir kaffen en sterk og litt bitter smak.
Hvis du vil ha en gourmetopplevelse utenom det vanlige, kan du prøve de svært ettertraktede bønnene som ekstraheres fra avføringen til den indonesiske snikekatten. Dette mangusterlignende dyret fråtser i kaffebær før den bæsjer ut kjernen. Fordøyelsesprosessen som bærene går gjennom, gir bønnene deres karakteristiske smak.
You are about to visit a Philips global content page
ContinueYou are about to visit the Philips USA website.
I understand