Nyheter og oppdateringer > En samtale med David Ferguson, bedriftsleder for Sleep and Respiratory Care (søvn- og åndedrettsbehandling)

En samtale med David Ferguson, bedriftsleder for Sleep and Respiratory Care (søvn- og åndedrettsbehandling)

13. juni 2023

David Ferguson, bedriftsleder for Sleep & Respiratory Care, kom til Philips i mars 2021. Siden da har han ledet organisasjonen gjennom frivillig allmen sikkerhetsmelding for medisinsk utstyr for visse CPAP-, BiPAP- og mekaniske ventilasjonsenheter. Nå som det omfattende test- og forskningsprogrammet for berørte CPAP-/BiPAP-søvnbehandlingsenheter1 er fullført, spurte vi ham om hva som har endret seg siden begynnelsen av sikkerhetsmeldingen, hva testresultatene betyr for pasienter, og hva vi kan forvente fra Philips Respironics fremover.

Du ble med i Philips Respironics ved begynnelsen av sikkerhetsmeldingen. Hvordan vil du beskrive fremgangen du har sett? Hva vil du si er noen av de viktigste endringene Philips Respironics har gjort i den perioden?

 

Det var definitivt et interessant tidspunkt å bli med i selskapet. Vår høyeste prioritet er å opprettholde iherdig fokus på pasientsikkerhet og kvalitet samtidig som vi sørger for å fullføre utbedringen. For å oppnå dette transformerer vi prosessene våre og måten vi opererer på, slik at vi kan gi pasientene våre det som er aller viktigst – trygg og effektiv behandling.


To av de viktigste aspektene av pasientsikkerhet er ansvarlighet for å ta de riktige beslutningene, spesielt når det gjelder vanskelige beslutninger, og å være basert på vitenskaplig kunnskap. 


Vi har tatt i bruk et nytt opplærings- og bevissthetsprogram for å sikre at alle Philips-ansatte er godt opplært i sin rolle når det gjelder kvalitet og pasientsikkerhet. Selv om dette programmet var i bruk før sikkerhetsmeldingen, har vi styrket det slik at alle forstår betydningen arbeidet deres har for pasientbehandling. Philips har også nylig utnevnt en ny pasientsikkerhets- og kvalitetsansvarlig, Steve C. De Baca, for å øke pasientsikkerhet og kvalitet i hele Philips-organisasjonen. Steve har vært en flott partner gjennom transformasjonen av virksomheten for søvn- og åndedrettsbehandling. Målet vårt er konstant økning av kvaliteten på produktene våre, slik at pasienter er trygge på at de får den beste mulige behandlingen, og jeg tror at disse endringene styrker dette målet.

I mai rapporterte Philips Respironics at test- og forskningsprogrammet viser at det er usannsynlig at problemene med berørte CPAP/BiPAP-søvnbehandlingsenheter fører til betydelig helseskade. I tillegg til å være bedriftsleder for Sleep & Repiratory Care har du også doktorgrad i kjemi. Hvis vi ser på resultatene fra et vitenskapelig studieperspektiv, hva gjør at du er trygg på disse resultatene, og hvorfor er de viktige?

 

Det omfattende test- og forskningsprogrammet har blitt utført sammen med fem uavhengige, sertifiserte testlaboratorier, og resultatene har blitt gjennomgått og vurdert av tredjeparts kvalifiserte eksperter og Philips Respironics samt et eksternt medisinsk panel. Dette betyr at de har blitt gjennomgått og vurdert av organisasjoner utenfor Philips. I mai kunngjorde vi at risikovurderingene for CPAP/BiPAP-søvnbehandlingsenhetene var ferdigstilte, inkludert førstegenerasjons DreamStation-, System One- og DreamStation GO-enheter. Disse enhetene utgjør omtrent 95 % av de registrerte enhetene på verdensbasis. 


Det er en merknad i rapporten som forklarer hvorfor forskningen er så viktig. Den forklarer at vi var avhengige av et innledende, begrenset datasett og toksikologisk risikovurdering under gjennomføringen av sikkerhetsmeldingen. Resultatene av den vurderingen ble deretter ekstrapolert på tvers av alle enhetsplattformer, og som et sikkerhetstiltak ble det vurdert et rimelig verste scenario. Jeg vil gjerne utheve nøkkelordene «begrenset datasett». Med ferdigstillelsen av delen av test- og forskningsprogrammet om søvnbehandlingsenheter til hjemmebruk kan pasienter og legene deres få den oversikten de trenger over de potensielle helseeffektene av relevante enheter.

Hvordan hjelper Philips Respironics pasienter som fremdeles venter på en utbedret enhet?

 

Mange pasienter har ventet lenge på å få erstatningsenheter, og grunnen til dette er at vi måtte håndtere unike og bortimot enestående omstendigheter for å skaffe disse enhetene. Jeg vil at pasientene skal vite at vi beklager frustrasjonene disse forsinkelsene har forårsaket. Vår høyeste prioritet forblir å gi dem trygg og effektiv behandling. Vi har enheter klare for pasienter, og vi er dedikert til å sikre at disse blir levert til de som venter på dem.  Til dette formålet har vi jobbet sammen med kunder og leger for å støtte og sikre at utbedringen går fremover ved å tilby alternative erstatningsenheter og, i visse tilfeller, finansiell støtte.

Hva kan pasienter forvente fra Philips Respironics fremover?

 

Vi er fremdeles dedikert til å ferdigstille utbedringsprogrammet, og pasienter kan forvente at vi holder dem informert med regelmessige oppdateringer om fremgangen. De kan også forvente at vi fortsetter å ha pasientsikkerhet som høyeste prioritet ved fremtidige beslutninger om produktene våre. 


Sist, men ikke minst, kan de forvente at vi fortsetter å skape et miljø med mer intern ansvarlighet samtidig som vi henvender oss til eksterne tredjeparter for å validere vår innsats for å støtte pasienter med søvn- og åndedrettsproblemer. Vi fortsetter testing av gjenværende enheter, inkludert Trilogy 100/200 og OmniLab Advanced Plus-enheter, og vi forventer å utgi en oppdatering i løpet av kommende måneder. Vi vil også fortsette å jobbe sammen med organisasjoner, pleiegivere og kunder i industrien for å sikre at vi støtter pasienter med søvn- og åndedrettsproblemer på beste mulige måte.

Hvis du har spesifikke spørsmål som ikke besvares her eller på nettsiden, kan du kontakte oss.

David Ferguson, bedriftsleder for Sleep & Respiratory Care

David Ferguson
Bedriftsleder, Sleep & Respiratory Care

* Philips Respironics har overlevert dataene og analysene til FDA og andre kompetente tilsynsorganer. FDA vurderer fortsatt analysene som Philips Respironics har overlevert, og kan komme til andre konklusjoner. Helsepersonell, pasienter og andre interessenter bør bruke den fullstendige oppdateringen, inkludert informasjon om testenes begrensninger, for å ta informerte beslutninger i stedet for å bare stole på oversikten som presenteres her. Philips Respironics’ veiledning for helsepersonell og pasienter forblir uendret. Philips Respironics vil fortsette med utbedringsprogrammet.


1 Førstegenerasjons DreamStation-, System One- og DreamStation Go-enheter

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Nettstedet vises best med den nyeste versjonen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.