Oppskrift på deilig sjampignonsuppe som er superenkel å lage. Her finner du i tillegg flere oppskrifter du kan lage med stavmikser.
Porsjoner 4, Tilberedelsestid: 30 min., Koke-/steketid 20 min.
Ingredienser
- 500 ml vann
- 1 fedd hvitløk
- 10 g (1 ss) smør
- Mel (1 ss)
- 250 ml fløte
- 500 g renset sjampinjong
- 1 terning kjøttbuljong
- 100 g hakket pancetta
- 1 klype malt muskat
- Frisk persille
Fremgangsmåte
- 1. Smelt smør i en stekepanne over lav varme. Når det er helt smeltet, setter du platen på middels varme. Ha i melet og visp i noen minutter til blandingen blir blank og kremet.
- 2. Når blandingen har blitt blank, tar du den av varmen og setter den til avkjøling.
- 3. Stek soppen lett i litt smør.
- 4. Ha i fløte, muskat og buljongterningen. La det surre til det er gjennomvarmt, i omtrent 5 minutter.
- 5. Hell suppen over den avkjølte smørblandingen, og bland det sammen med stavmikseren.
- 6. Stek pancetta i en stekepanne, og ha det i suppen.
- 7. Dander med noen dråper fløte og litt persille.
- Tips: Muskaten fremhever soppen og får frem en deilig og rik smak.