Consumer

Gresskar- og chorizosuppe

Gresskar- og chorizosuppe

Oppskrift på kremet gresskarsuppe med chorizo. Her finner du i tillegg flere delikate oppskrifter du kan lage med stavmikser, for eksempel soppsuppe og smoothies.

Porsjoner 4, Tilberedelsestid: 30 min., Koke-/steketid 20 min

Ingredienser

  • 113 g chorizo
  • 450 g gresskar
  • 2 fedd hvitløk
  • Ristede gresskarfrø
  • 1 gulrot
  • 1 mellomstor løk
  • 100 g kikerter (avrent og skyllet)
  • 1/2 rød paprika uten frø
  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • Vann
  • Fløte til pynt
  • Frisk persille til pynt

Fremgangsmåte

  • 1. Skrell gresskaret og fjern frøene. Skjær gresskar, gulrot, løk og paprika i biter på 2 x 2 cm.
  • 2. Knus hvitløken.
  • 3. Legg gresskar, gulrot, hvitløk, løk, paprika og buljongterningen i en kjele, og tilsett kaldt vann til det dekker grønnsakene.
  • 4. La det småkoke til grønnsakene er møre.
  • 5. Skjær chorizo i biter og stek dem til de er gjennomstekt.
  • 6. Rist resten av gresskarfrøene i en stekepanne.
  • 7. Mos grønnsakene i kjelen til du får en jevn puré.
  • 8. Ha i chorizo og smak til suppen med krydder.
  • 9. Hell suppen i suppeboller og dander med ristede gresskarfrø, frisk persille og noen dråper fløte.
Gresskar- og chorizosuppe