Focaccia med tomat og rosmarin
Ingenting er som hjemmelaget brød
Porsjoner 1 p, Koke-/steketid 40 m
Ingredienser
- smurt bakebrett
- 1 ts havsalt
- 12-15 små halvtørkede tomater
- 3 ss jomfrulig olivenolje
- 1 pose tørrgjær (7 g)
- 500 g mel
- 2-3 kvister frisk rosmarin
Fremgangsmåte
- 'Stripp rosmarinkvistene og hakk bladene i to med en skarp kniv. Sett eltekroken i kjøkkenmaskinen og tilsett mel, gjær og hakket rosmarin. Bland alt godt og hell i 2 ss olivenolje og 250 ml lunkent vann i en tynn stråle gjennom hullet i lokket. La kjøkkenmaskinen gå til deigen er fast.
- Kna så for hånd et par sekunder på et melet underlag. Form en ball. Legg den i en bolle og dekk med plastfolie. La heve i 1 time eller til deigen har blitt dobbel så stor. Forvarm ovnen til 220 °C.
- Form deigen til et 1 cm tykt triangel og lag hull med en finger. Drypp over resten av olivenoljen og legg tomatene i hullene.
- Dryss over resten av rosmarinbladene og havsalt. Stek focacciaen midt i ovnen i 15-20 minutter til den er gyllen. Avkjøl. Tilberedelse: 40 minutter + 1 time heving