Consumer
Produkter

Potetgrateng

Potetgrateng

Enkelt og elegant

Porsjoner 4 p, Koke-/steketid 90 m

Ingredienser

  • 100 g revet gruyère
  • 1 kg kokefaste poteter, skrelt og halvert
  • 100 ml melk
  • 125 ml fløte
  • smurt, ildfast form
  • nykvernet, sort pepper
  • 1 fedd presset hvitløk,

Fremgangsmåte

  • 'Forvarm ovnen til 160 °C. Sett kutteskiven i kjøkkenmaskinen. Putt potetene gjennom hullet i lokket og kutt dem i fine skiver. Legg dem i et dørslag og skyll med kald vann. Tørk dem med kjøkkenpapir.
  • Bland melk, fløte, hvitløk og pepper i en bolle og tilsett litt salt. Bland inn potetskiver og rør godt. Legg potetblandingen i en ildfast form og strø ost over.
  • Stek retten midt i ovnen i 75 minutter til den er gyllen. Server omgående. TIPS: Du kan rive gruyère i kjøkkenmaskinen. Tilberedelse: 90 minutter
Potetgrateng