0

Handlekurv

Det ligger for øyeblikket ingen varer i handlekurven din.

    Pai med røkt ørret

    En delikat og velsmakende rett

    Porsjoner 4 p, Tilberedelsestid: 60 m

    Ingredienser

    • 150 g mel
    • 75 g kaldt smør
    • ½ ts eddik
    • 1 rødløk, hakket svært fint
    • 2 ss frisk dill, finhakket
    • juice og skall av ½ sitron
    • 200 g røkt ørretfilet
    • 3 plater gelatin
    • 2 ml fiskefond (kondensert kraft)
    • – 1 terrin- eller kakeform (750 ml), smurt
    • – foodprocessor med eltekrok

    Fremgangsmåte

    • Sett i eltekroken og ha i mel, smør, eddik og en klype salt i bollen. Kjør foodprocessoren til deigen henger sammen. Tilsett 1–2 ss kaldt vann hvis deigen er for smulete.
    • Kjevle ut deigen på et melet underlag. Dryss mel på kjevlet også. Brett deigen 3 ganger, brett en gang til, og kjevle ut til en tynn rund leiv. Brett deretter deigen 3 ganger enda en gang, brett en gang til, og dekk den til med plastfolie. Sett den i kjøleskapet i 30 minutter.
    • Forvarm ovnen til 200 °C. Bland løk, dill, persille og sitronskall, og smak til med salt og pepper. Kjevle ut deigen til et tynt rektangel, og skjær ut et stykke som er like stort som formen, for å bruke det til lokk. Skjær et lite hull midt i lokket. Dekk bunnen og sidene av formen med resten av deigen. Legg ørretfilet og blandede urter lagvis i terrinen.
    • Brett innover eventuell deig som henger utover kanten, og legg på lokket som du lagde tidligere. Klem kantene sammen for å tette til. Sett formen på rillen under den midterste i ovnen, og la den stå i ca. 40–45 minutter til den har fått en gyllen farge.
    • Legg gelatinen i bløt imens. Varm opp fiskefond og sitronjuice. Klem alt vannet ut av gelatinen, og løs den opp under omrøring i den varme væsken. La den avkjøles og stivne litt (den vil få en litt geléaktig konsistens). Ta terrinen ut av ovnen, og la den hvile i 15 minutter. Hell gelatinblandingen gjennom hullet i pailokket ved hjelp av en trakt, til det ikke er plass til mer. Sett den til avkjøling slik at væsken kan fordele seg og stivne.
    • La terrinen stå i kjøleskapet i minst 2 timer. Skjær i skiver og server.
    • Tilberedningstid 1 time (+ 30 minutter i kjøleskapet)
    Pai Med Røkt Ørret | Philips

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Nettstedet vises best med den nyeste versjonen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.