Consumer
Produkter

Minipizza med basilikum og brokkoli

Minipizza med basilikum og brokkoli

Grønt pizzaparty

Porsjoner 4 p, Koke-/steketid 40 m

Ingredienser

  • 1 pose tørrgjær (7 g)
  • 500 g mel
  • - smurt bakebrett
  • 300-400 g brokkolibuketter
  • 2 ss jomfrulig olivenolje
  • 30 g frisk basilikum
  • 1 fedd hvitløk, fint hakket
  • 200 ml crème fraîche
  • nykvernet, sort pepper
  • 3 vårløk i 1 cm lange biter
  • 150 g pizzaost

Fremgangsmåte

  • 'Sett eltekroken i kjøkkenmaskinen og ha mel og gjær i bollen. Bland godt og hell i olivenolje og 250 ml lunkent vann i en tynn stråle gjennom hullet i lokket. La kjøkkenmaskinen gå til deigen er fast.
  • Kna så for hånd et par sekunder på et melet underlag. Form en ball. Legg den i en bolle og dekk med plastfolie. La heve i 30 minutter eller til deigen har blitt dobbel så stor. Forvarm ovnen til 220 °C.
  • Kok brokkolien i saltet vann i 3-4 minutter til de er al dente. Legg dem i et dørslag og skyll med kald vann. La vannet renne av. Skyll bollen. Ha i basilikum og hvitløk og finhakk. Tilsett crème fraîche og bland til du får en fin, grønn saus. Krydre etter smak.
  • Del deigen i fire biter og legg dem på et melet underlag. Kjevle hver del ut i en sirkel med en diameter på rundt 15 cm. Legg dem på bakepapir. Fordel basilikumblandingen på pizzaene og legg på brokkoli og vårløk. Dryss over ost.
  • Stek pizzaene midt i ovnen i 15 minutter til de er gylne. Tilberedelse: 40 minutter + 30 minutter heving
Minipizza med basilikum og brokkoli