0

Handlekurv

Det ligger for øyeblikket ingen varer i handlekurven din.

    Velsmakende pai med rødbeter og geitost

    En aromatisk og mettende rett

    Porsjoner 4 p, Koke-/steketid 50 m

    Ingredienser

    • 250 g mel
    • 125 g kaldt smør, i terninger
    • 5 egg
    • 15 g (blad-)persille
    • 100 ml gresk yoghurt
    • nykvernet svart pepper
    • 1 ts malt spisskummen
    • 2 kokte rødbeter
    • 200 g myk geitost
    • 15 g frisk basilikum
    • 10 g frisk gressløk
    • – 1 lav paiform, 26 cm, smurt
    • – foodprocessor med eltekrok

    Fremgangsmåte

    • Sett i eltekroken og ha i mel, ½ ts salt, smør og 1 egg i bollen. Kjør foodprocessoren til deigen henger sammen.
    • Tilsett 1–2 ss kaldt vann hvis deigen er for smulete. Form deigen til en kule, og dekk den til med plastfolie. Sett den i kjøleskapet i 30 minutter.
    • Hakk ¾ av persillen. Pisk 4 egg sammen med yoghurten, og krydre med salt og en god porsjon svart pepper og spisskummen. Rør inn hakket persille. Dra skallet av rødbetene, og skjær hver av dem i 6 deler.
    • Forvarm ovnen til 200 °C. Kjevle ut deigen på et melet underlag til en tynn leiv med en diameter på 30 cm. Legg deigen i paiformen, trykk ned langs kanten, og skjær vekk eventuell overflødig deig. Hell eggeblandingen over paibunnen, og legg rødbetene i en sirkel. Smuldre geitosten over, og krydre med litt mer svart pepper.
    • Sett paiformen på rillen under den midterste i ovnen, og stek paien i 40–45 minutter til den har fått en gyllen farge. Grovhakk og bland resten av urtene. Ta paien ut av ovnen og la den hvile i 5 minutter.
    • Legg en stor håndfull urter midt på paien, eller skjær opp paien og legg en porsjon av urteblandingen på hvert stykke.
    • Tilberedningstid 50 minutter + 30 minutter i kjøleskapet.
    Velsmakende Pai Med Rødbeter Og Geitost | Philips

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Nettstedet vises best med den nyeste versjonen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.