Consumer
Produkter

Lammecarré glasert med pinjekjerner og urter

Lammecarré glasert med pinjekjerner og urter

Sofistikert, men enkelt å tilberede

Porsjoner 4 p, Tilberedelsestid: 35 m,

Ingredienser

  • 100 g pinjekjerner
  • 1 appelsin
  • 25 g persille
  • 25 g basilikum
  • 100 g brødsmuler
  • 1 egg
  • 2 lammecarreer (8 ribbein på hver), romtempererte
  • salt
  • nykvernet svart pepper
  • 2 ss solsikkeolje
  • – foodprocessor med kniv

Fremgangsmåte

  • Rist pinjekjernene i 2–3 minutter i en tørr stekepanne, til de har fått en gyllen farge. Avkjøl. Vask appelsinen og riv 2 ts av skallet.
  • Sett kniven i foodprocessoren og ha i pinjekjerner, appelsinskall, persille, basilikum, brødsmuler og egg. Smak til med salt og pepper. Denne blandingen kan lages en dag i forveien, og oppbevares i kjøleskapet til den skal brukes.
  • Forvarm ovnen til 225 °C. Krydre lammecarreene med salt og pepper etter smak. Varm oljen i stekepannen, og brun lammecarreene i 1–2 minutter.
  • Ta kjøttet ut av stekepannen, og plasser det i en ildfast form slik at ribbeina peker oppover. Gni pinjekjerne- og urteblandingen godt inn på begge sider av kjøttet.
  • Ta carreene ut av ovnen, og la dem hvile i 10 minutter før du skjærer dem opp. Deilig med grønne bønner og ovnsstekte poteter til.
  • Tilberedningstid 35 minutter (+ 10 minutters hviletid)
Lammecarré glasert med pinjekjerner og urter