Consumer
Produkter

Thailandske fiskekaker med mangosalsa

Thailandske fiskekaker med mangosalsa

Hovedrett – 4 porsjoner

Porsjoner 4 p, Tilberedelsestid: 20 m, Koke-/steketid 14 m

Ingredienser

  • 1 moden mango
  • 1½ ts rød chilipuré
  • 3 ss frisk koriander eller bladpersille
  • Saft og skall fra 1 lime
  • 500 g filet av hvit fisk (torsk, tilapia, pangasius, sei)
  • 1 egg
  • 1 vårløk, finhakket
  • 50 g malt kokosmasse

Fremgangsmåte

  • Skrell mangoen, og skjær den i små terninger. Bland mangoterningene i en bolle med ½ ts rød chilipuré, 1 ss koriander og saften og skallet fra en halv lime.
  • Kjør fisken til puré i kjøkkenmaskinen, og bland med 1 egg, 1 ts salt og resten av limeskallet, den røde chilipureen og limesaften. Bland deretter i resten av korianderen, vårløk og 2 ss kokosmasse.
  • Legg resten av kokosmassen i en suppetallerken. Del fiskeblandingen i tolv porsjoner, form dem til runde kaker og dekk dem med kokosmasse.
  • Legg seks fiskekaker i kurven, og skyv kurven inn i airfryer. Sett timeren på 7 minutter, og stek fiskekakene til de er gyllenbrune og ferdige. Stek resten av fiskekakene på samme måte.
  • Server fiskekakene med mangosalsa. Smaker godt med Pandan-ris og wokket pak choi.
Thailandske fiskekaker med mangosalsa