Consumer
Produkter

Focaccia med tomat og rosmarin

Focaccia med tomat og rosmarin

Ingenting er som hjemmelaget brød

Porsjoner 1 p, Koke-/steketid 40 m

Ingredienser

  • smurt bakebrett
  • 1 ts havsalt
  • 12-15 små halvtørkede tomater
  • 3 ss jomfrulig olivenolje
  • 1 pose tørrgjær (7 g)
  • 500 g mel
  • 2-3 kvister frisk rosmarin

Fremgangsmåte

  • 'Stripp rosmarinkvistene og hakk bladene i to med en skarp kniv. Sett eltekroken i kjøkkenmaskinen og tilsett mel, gjær og hakket rosmarin. Bland alt godt og hell i 2 ss olivenolje og 250 ml lunkent vann i en tynn stråle gjennom hullet i lokket. La kjøkkenmaskinen gå til deigen er fast.
  • Kna så for hånd et par sekunder på et melet underlag. Form en ball. Legg den i en bolle og dekk med plastfolie. La heve i 1 time eller til deigen har blitt dobbel så stor. Forvarm ovnen til 220 °C.
  • Form deigen til et 1 cm tykt triangel og lag hull med en finger. Drypp over resten av olivenoljen og legg tomatene i hullene.
  • Dryss over resten av rosmarinbladene og havsalt. Stek focacciaen midt i ovnen i 15-20 minutter til den er gyllen. Avkjøl. Tilberedelse: 40 minutter + 1 time heving
Focaccia med tomat og rosmarin