Consumer

Soppsuppe

Sjampignon suppe

Oppskrift på deilig sjampignonsuppe som er superenkel å lage. Her finner du i tillegg flere oppskrifter du kan lage med stavmikser.

Porsjoner 4, Tilberedelsestid: 30 min., Koke-/steketid 20 min.

Ingredienser

  • 500 ml vann
  • 1 fedd hvitløk
  • 10 g (1 ss) smør
  • Mel (1 ss)
  • 250 ml fløte
  • 500 g renset sjampinjong
  • 1 terning kjøttbuljong
  • 100 g hakket pancetta
  • 1 klype malt muskat
  • Frisk persille

Fremgangsmåte

  • 1. Smelt smør i en stekepanne over lav varme. Når det er helt smeltet, setter du platen på middels varme. Ha i melet og visp i noen minutter til blandingen blir blank og kremet.
  • 2. Når blandingen har blitt blank, tar du den av varmen og setter den til avkjøling.
  • 3. Stek soppen lett i litt smør.
  • 4. Ha i fløte, muskat og buljongterningen. La det surre til det er gjennomvarmt, i omtrent 5 minutter.
  • 5. Hell suppen over den avkjølte smørblandingen, og bland det sammen med stavmikseren.
  • 6. Stek pancetta i en stekepanne, og ha det i suppen.
  • 7. Dander med noen dråper fløte og litt persille.
  • Tips: Muskaten fremhever soppen og får frem en deilig og rik smak.
Sjampignon suppe