Consumer
Produkter

Potetsuppe med trøffelolje

Potetsuppe med trøffelolje

En klassiker

Porsjoner 4 p, Tilberedelsestid: 0 m, Koke-/steketid 20 m

Ingredienser

  • 1 ss trøffelolje
  • 300 g poteter i små terninger
  • 100 g revet parmesan
  • 250 g assortert sopp
  • 750 ml kyllingbuljong
  • 125 ml crème fraîche
  • 4 ss olivenolje
  • 3 vårløk
  • 1 ts timian

Fremgangsmåte

  • Skjær vårløken i ringer; grønt og hvitt hver for seg. Varm 2 ss olje i en kjele og surr de hvite vårløkringene. Tilsett potet og surr i 2 minutter, tilsett crème fraîche og timian. Ha i buljong og la det koke opp. La suppen koke lett i 10 minutter. Imens varmer du resten av oljen i en stekepanne og surrer soppen i 5 minutter.
  • Krydre etter smak og tilsett litt trøffelolje. Purer suppen med en stavmikser og krydre etter smak. Server suppen i dype boller, legg i stekt sopp og dryss over ost og det grønne av vårløken. Tilberedelse: 20 minutter
Potetsuppe med trøffelolje