Consumer
Produkter

Gulrot og koriandersuppe

Gulrot og koriandersuppe

Mye smak og litt søtt

Porsjoner 4 p, Koke-/steketid 30 m

Ingredienser

  • nykvernet, sort pepper
  • 2 ss friske korianderblader fint hakket
  • 1 bunt gulrøtter
  • 1 ss olivenolje
  • 1 hakkede løk
  • 1/2 ts malt spisskummen
  • 1 liter grønnsaksbuljong
  • 4 ss crème fraîche

Fremgangsmåte

  • Vask og rens gulrøttene
  • Varm oljen i en kjele og surr løken til den er blank. Tilsett gulrøtter, spisskummen og 1 ss korianderblader og la det koke ved høy varme i 2 minutter, mens du hele tiden rører. Tilsett buljong og kok gulrøttene i 15 minutter til de er møre. Avkjøl i noen minutter (væsken bør ikke overstige 80 °C). Purer gulrøttene med buljongen i blenderen på full styrke i minst 1 minutt.
  • Varm opp igjen om nødvendig og smak til med krydder. Server suppen med en skje crème fraîche, litt nykvernet, sort pepper og pynt med korianderblader. Tilberedelse: 30 minutter
Gulrot og koriandersuppe