'Sett eltekroken i kjøkkenmaskinen og ha sammalt mel, hvetemel, gjær og 1 ts salt i bollen. Bland godt og hell 350 ml lunkent vann i en tynn stråle gjennom hullet i lokket. La kjøkkenmaskinen gå til deigen er fast.
La kjøkkenmaskinen gå til deigen er fast. Tilsett aprikoser og la kjøkkenmaskinen gå til de er arbeidet inn i deigen. Kna så for hånd et par sekunder på et melet underlag. Form en ball. Legg den i en bolle og dekk med plastfolie. La heve i 1 time.
Del deigen i 8 biter, kna dem i et par minutter og form rundstykker. Legg dem på bakepapir. Drypp over litt vann og dryss over en blanding av havregryn, valmuefrø og/eller sesamfrø. Dekk til med et rent kjøkkenhåndkle og la dem heve i en time. Forvarm ovnen til 220 °C.
Stek rundstykkene midt i ovnen i 10-15 minutter til de er gylne. Avkjøl. Tilberedelse: 35 minutter + 2 time heving