Consumer
Produkter

Aromatiske country fries

Aromatiske country fries

Tilbehør – 4 porsjoner

Porsjoner 4 p, Tilberedelsestid: 10 m, Koke-/steketid 20 m

Ingredienser

  • 800 g kokefaste poteter
  • 2 små tørkede røde chili eller 1 toppet teskje nykvernende tørkede chiliflak
  • ½ ts nykvernet svart pepper
  • 1 ss olivenolje

Fremgangsmåte

  • Forvarm airfryer til 180 °C.
  • Skrubb potetene rene under rennende vann. Skjær dem i 1½ cm brede strimler på langs.
  • La potetstrimlene ligge i vann i minst 30 minutter. La dem renne godt av, og tørk dem med kjøkkenpapir.
  • Finknus chilien (i en morter), og bland den i en bolle med olivenolje, pepper og karripulver. Fordel blandingen over potetstrimlene.
  • Legg potetstrimlene i stekekurven, og skyv kurven inn i airfryer. Sett timeren på 20 minutter, og stek potetene til de er gyllenbrune og ferdige. Snu dem av og til.
  • Server potetene på en tallerken, og dryss over salt. Smaker godt til biff.
Aromatiske country fries