Skrell potetene, og skjær dem (med en pommes frites-kutter) i lange 8 mm tykke
strimler.
La potetstrimlene ligge i vann i minst 30 minutter. La dem renne godt av,
og tørk dem med kjøkkenpapir.
Forvarm airfryer til 150 °C. Dekk potetstrimlene med olje i en vid
bolle, og legg dem i stekekurven.
Skyv kurven inn i airfryer, og sett timeren på 5 minutter. Stek potetene
til de er sprø og møre, og la dem avkjøles.
Øk temperaturen i airfryer til 180 °C. Skyv kurven med potetene
inn i airfryer igjen, og sett timeren på 12–16 minutter. Stek potetene til de er
gyllenbrune.
Mens potetene steker, lager du yoghurtdippen. Bland yoghurt
med persille og gressløk i en liten bolle. Smak til med salt og pepper.
La potetene renne av i et dørslag dekket med kjøkkenpapir. Dryss over salt.