Consumer
Produkter

Pommes frites med yoghurtdipp

Pommes frites med yoghurtdipp

Tilbehør – 3–4 porsjoner

Porsjoner 3 p, Tilberedelsestid: 20 m, Koke-/steketid 15 m

Ingredienser

  • 500 g store kokefaste poteter
  • ½ ss (oliven)olje
  • 150 ml (gresk) yoghurt
  • 2 ss bladpersille, finhakket
  • Nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  • Skrell potetene, og skjær dem (med en pommes frites-kutter) i lange 8 mm tykke strimler.
  • La potetstrimlene ligge i vann i minst 30 minutter. La dem renne godt av, og tørk dem med kjøkkenpapir.
  • Forvarm airfryer til 150 °C. Dekk potetstrimlene med olje i en vid bolle, og legg dem i stekekurven.
  • Skyv kurven inn i airfryer, og sett timeren på 5 minutter. Stek potetene til de er sprø og møre, og la dem avkjøles.
  • Øk temperaturen i airfryer til 180 °C. Skyv kurven med potetene inn i airfryer igjen, og sett timeren på 12–16 minutter. Stek potetene til de er gyllenbrune.
  • Mens potetene steker, lager du yoghurtdippen. Bland yoghurt med persille og gressløk i en liten bolle. Smak til med salt og pepper.
  • La potetene renne av i et dørslag dekket med kjøkkenpapir. Dryss over salt.
Pommes frites med yoghurtdipp